Японският автомобилен гигант твърди, че твърдотелните батерии ще осигурят пробег

...
Японският автомобилен гигант твърди, че твърдотелните батерии ще осигурят пробег
Коментари Харесай

Пробив на Toyota в областта на твърдотелните батерии ще намали разходите и размера с 50%

Японският авто колос твърди, че твърдотелните акумулатори ще обезпечат пробег от 1200 благи и ще могат да се зареждат за 10 минути

Емил Василев преди 10 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 18:00 | 02.07.2023

Революционното носимо устройство, което „ ще размени смарт телефоните “ скоро излиза на пазара

IT НовиниКалин Карабойчев - 9:04 | 05.07.2023

Климатизация и топла вода в една система – иновация от Daikin

ИгриСветлин Желев - 22:42 | 04.07.2023

Обявиха промоционална цена за PlayStation 5 в България

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Toyota твърди, че създадената от компанията нова технология ще ѝ разреши да понижи тежестта, размера и цената на батериите с 50%, което може да се смята за забележителен пробив в прехода към електрически транспортни средства.

Японският авто производител съобщи, че употребявайки новата си архитектура производството на твърдотелни акумулатори, може да създава акумулатори с пробег от 1200 километра, които също по този начин ще могат да се зареждат за към 10 минути, оповестява Financial Times.

В устрема си да навакса изоставането си от водачите в сегмента на електрическите автомобили като Tesla и BYD, предишния месец компанията разгласява своите проекти, в това число визията си да създава коли с твърдотелни акумулатори до 2027 година.

Най-големият авто производител в света, чийто модел Prius, желан от водачите на Uber по целия свят беше пуснат на пазара през 1997 година, не пожела да навлезе с цялостна мощ в играта с електрически транспортни средства, като се концентрира главно върху хибриди и горивни кафези.

Сега компанията наподобява решена да раздруса пазара с редица лични технологии, които ще провокират съперниците ѝ.

За тази цел японската компания разгласи във вторник, че са подхванати нужните стъпки за произвеждане на материалите, нужни за твърдотелните акумулатори.

Компанията показа откритието като забележителен прогрес, който може доста да редуцира времето за зареждане и да усили пробега.

Твърдотелните акумулатори оферират доста преимущества

За разлика от течните или полимерно-геловите електролити, употребявани в литиево-йонните или литиево-полимерните акумулатори, твърдотелните акумулатори употребяват твърди електроди и корав електролит.

Установено е, че тези акумулатори са по-устойчиви и имат по-дълъг живот.

Такива акумулатори също по този начин разрешават понижаване на времето за зареждане, увеличение на потенциала и по-нисък риск от запалване спрямо литиево-йонните акумулатори, които се състоят от течен електролит, който е по-летлив. Цената и забележителните старания, нужни за производството им лимитират практическите им приложения досега.

Изцяло твърдотелните акумулатори за електрически автомобили ще бъдат създадени взаимно с Toyota Industries Corporation, като се съчетаят знанията на Toyota Group.

Зелен преход

Според проектите на Toyota, компанията възнамерява също по този начин да усъвършенства работата на течните литиево-йонни акумулатори посредством повишение на енергийната им компактност – област, в която Toyota има богат опит.

Двуполюсната конструкция, която Toyota употребява в хибридните си оферти, ще бъде интегрирана в архитектурата на напълно електрическите коли на компанията.

Очаква се такива акумулатори да навлязат в практическо приложение през 2026-2027 година и да бъдат направени от налични литиево-железно-фосфатни (LFP) кафези.

„ Стремим се към 20% нарастване на пробега, 40% понижение на разноските и бързо презареждане за 30 минути или по-малко, в съпоставяне със сегашният ни модел bZ4X. “

заявиха от Toyota
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР