Японските власти съобщиха днес, че на пътническия самолет, който се

...
Японските власти съобщиха днес, че на пътническия самолет, който се
Коментари Харесай

Разпространиха запис от разговорите на пилотите преди авиокатастрофата в Токио

Японските управляващи оповестиха през днешния ден, че на пътническия аероплан, който се сблъска през вчерашния ден с турбовитлов аероплан на бреговата защита на токийското летище " Ханеда ", е било обещано позволение за кацане, само че на по-малкия аероплан не е било позволено политане, както излиза наяве от диалозите на водачите с контролната кула, съобщи Ройтерс.

Като по знамение всичките 379 пасажери и екипаж от аероплан " Еърбъс А350 " на самолетна компания " Джапан еърлайнс " бяха евакуирани, откакто летателният уред избухна в пламъци след конфликт със аероплан на бреговата защита малко след кацането на пътническия аероплан.

Само капитанът на самолета на бреговата защита е съумял да се избави. Останалите петима членове на екипажа починаха.

Властите едвам са почнали своите следствия и към момента има неизясненост по отношение на събитията към конфликта, в това число по какъв начин двата самолета са се озовали на едно и също място на пистата.

Стенограмите на инструкциите за надзор на трафика, оповестени от управляващите, демонстрират, че самолетът на " Джапан еърлайнс " е бил получил позволение за кацане, а на самолета на бреговата защита е било казано да рулира към точката за изчакване наоколо до пистата.



Служител на японската Служба за гражданска авиация сподели пред публицисти, че в тези записи няма данни, че на самолета на бреговата защита е било обещано позволение за политане.

Капитанът на самолета на бреговата защита сподели, че е излязъл на пистата, откакто е получил позволение, съобщи чиновник на бреговата защита, като в същото време призна, че в стенограмите няма данни той е получил позволение за това.

" Министерството на превоза показва справедливи материали и ще окаже цялостно подпомагане на следствието, за да подсигуряваме, че работим дружно, с цел да вземем всички вероятни ограничения за сигурност за попречване на повтаряне на сходни произшествия ", съобщи пред публицисти министърът на превоза Тецуо Сайто.

Японският съвет за сигурност на превоза е разкрил записващото диалозите на водачите устройство на самолета на бреговата защита, споделиха управляващите.



Междувременно токийската полиция проверява дали професионална немарливост не е довела до смъртните случаи, оповестиха няколко японски медии, в това число организация Киодо и бизнес вестникът " Никей ".

" Има огромна възможност това да е било човешка неточност ", сподели авиационният анализатор Хироюки Кобаяши, който е някогашен водач на " Джапан еърлайнс ".

" Самолетните произшествия рядко са разследване на един-единствен проблем, по тази причина считам, че е имало две или три аргументи, които са довели до случая ", добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР