Японските вишни цъфнаха по никое времеНякои от японските вишни, известни

...
Японските вишни цъфнаха по никое времеНякои от японските вишни, известни
Коментари Харесай

Японските вишни цъфнаха по никое време

Японските вишни цъфнаха късно
Някои от японските вишни, известни също като сакура, ненадейно са цъфнали тази есен.

Известните розови и бели цветчета нормално се виждат за към две седмици напролет - един феномен, за който идват да видят със личните си очи туристи от целия свят.

Но повече от 300 души в страната са съобщили за цъфнали вишни през октомври, заяви метеорологичната компания Weathernews.

Експерти настояват, че серията от тайфуни може да са съдействали за това събитие.

"Това се е случвало в предишното, само че не си припомням да съм виждал нещо от този мащаб", споделя Хироюки Уада, лесовъд в Асоциацията на цветята в Япония. Уада сподели, че листата на вишневите дървета нормално освобождават хормон, който стопира растежа на цветните пъпки. Но тази година, мощните тайфуни доведоха до загуба на листата на дърветата - което би могло да изясни изненадващата поява на цветове.

Той добави също, че по-топлите температури след бурите могат да объркат растенията и те да цъфнат.

Пъпките, които в този момент са цъфнали, няма да цъфтят още веднъж през идната година. Уада добави, че това ще има "минимално" влияние върху сезона на сакура през идната година.

Япония тази година беше наранена от серия тайфуни, в това число тайфуна „ Джиби “ - най-силната стихия за Япония за четвърт век. При прекосяването на „ Джиби “ починаха 10 души и бяха породени съществени и огромни вреди. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР