Японските мъже вече отделят рекордно много време за домакинска работа,

...
Японските мъже вече отделят рекордно много време за домакинска работа,
Коментари Харесай

Колко време посвещават на домакинска работа японските мъже

Японските мъже към този момент отделят рекордно доста време за домакинска работа, като в фамилии с дете под шест години те го вършат приблизително 1 час и 54 минути дневно, заяви ТАСС. 

Данните са от отчета за обстановката в публичния живот на страната през 2021 година, оповестен от Министерството на административните въпроси и връзките на Япония на всеки пет години.

Домакинската работа и грижите за деца на мъжете към този момент лишават половин час повече, в сравнение с през 2016 година Това е най-вече от 1991 година, когато са почнали сходни изследвания. В същото време и до момента те съставляват единствено една четвърт от времето, което дамите отделят за домакинска работа.

В подтекста на разпространяването на новия ковид японците са прекарали съвсем 50 % по-малко време за пътешестване и развлечения отвън дома през предходната година, в сравнение с преди пет години. Но заради прехвърлянето на доста чиновници към схеми за отдалечена работа, те са почнали да спят с 14 минути повече, в сравнение с през 2016 година Преди това времето за сън  непрекъснато намаляваше в страната двадесет години поред. Сега хората в Япония спят приблизително по 7 часа 54 минути дневно. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР