Японски учени са тествали успешно лекарство върху животни, което помага

...
Японски учени са тествали успешно лекарство върху животни, което помага
Коментари Харесай

Пробивът на века: Медици се научиха да отглеждат нови зъби

Японски учени са тествали сполучливо лекарство върху животни, което оказва помощ за възобновяване на изгубените зъби, съгласно ZME Science.

Сега водещият създател на проучването и началник на катедрата по стоматология и орална и лицево-челюстна хирургия в болничното заведение на Института за медицински проучвания Китано, Кацу Такахаши има вяра, че хората в последна сметка биха могли да развият това трето потомство зъби.

„ Идеята за израстване на нови зъби е фантазията на всеки ортодонт. Започнах да работя върху тази концепция, когато бях още студент “, сподели той.

Такахаши учи гените на мишки. Така се оказва, че премахването на избрани гени при гризачите води до обстоятелството, че при тя израства по-малко зъби, в сравнение с би трябвало. Така учените се замислили по какъв начин да трансформират гените на тези животни.

Изследователите заключават, че мишките, на които липсва избран ген, имат повече зъби. Това се дължи на протеина USAG-1. Именно той пречи на растежа на повече зъби. Следователно блокирането на този протеин разрешава да порастват повече зъби.

" Трудно...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР