Японски учени откриха, че причината за депресията е вирус, който

...
Японски учени откриха, че причината за депресията е вирус, който
Коментари Харесай

Вирус е виновен за депресията

Японски учени откриха, че повода за депресията е вирус, който може да бъде „ заловен “ при разбор на кръвта, заяви РИА Новости.
На медицината се познати 8 типа херпеси, като медиците изследват шестия тип човешки херпеси. Съществената специфичност при него е, че живее в човешкия организъм цялостен живот. 100 % от хората са носители на този вид вирус, който нормално се крие в кръвта. При стрес или отмалялост количеството му се усилва и той се демонстрира и в слюнката. През носа се пробва да проникне в мозъка и да го болести. Между мозъка и задната част на носната празнина има обонятелна луковица, която вирусът заразява. След това вирусът още веднъж минава в латентно положение, добавя БГНЕС.
След това вирусът, по-точно неговият ген SITH-1 създава протеин, който стартира да изпраща калций до клетките. От прекомерното количество калций клетката умира.
Обонятелната лукавица играе значима роля в мозъка – обвързвана е с страстите. Затова когато клетките на обонятелната луковица умират, това въздейства и на страстите. При струпване на стрес, което е реакция, породена от външен източник, мозъкът реагира по метод, който става причина за меланхолия. Всичко това се случва поради протеина SITH-1. Тъй като той убива клетките на обонятелната луковица, мозъкът реагира в допълнение на напрежението, което от своя страна става причина за меланхолия.
Ако в организма на човек бъде регистриран този протеин, това значи, че рискът от меланхолия нараства 12 пъти.
Разбира се, организмът не оставя нещата на самотек, а се пробва да се бори с вируса, в резултат на което в кръвта се появяват характерни антитела, които са своебразен маркер за надвисналата заплаха.
Повишената централизация в кръвта на антитела свидетелства индиректно, че протеинът е почнал да убива клетките, което се открива освен при хора с ясно изразени признаци на меланхолия. Тя се демонстрира при хора, които са потиснати от нещо и нямат въодушевление.
По-рано на депресията не се е гледало като на болестно положение, до момента в който в този момент, когато причинителят е явен, към този момент може да се намерения за основаване на лекарство, което да препятства вирусът да попадне от слюнката в мозъка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР