Японски учени организираха излъчване на живо на видео с резолюция

...
Японски учени организираха излъчване на живо на видео с резолюция
Коментари Харесай

Starlink стартира стрийминг в реално време на 8K видео от Антарктида

Японски учени проведоха лъчение онлайн на видео с резолюция 8K от Антарктида благодарение на спътниците Starlink. Това ще помогне на членовете на полярната експедиция да работят по-ефективно в оперативната среда.

Експерименталното предаване бе проведено от KDDI Corporation и KDDI Research, Междууниверситетската изследователска организация за информация и системи (ROIS). Както и Националния институт за полярни проучвания (NIPR). Те работиха дружно, с цел да започват предаване на 8K видео онлайн благодарение на спътниците Starlink. Това бе осъществено сред станцията Shōwa в Антарктида и централата на KDDI Research в Япония.

„ Изследователската и наблюдателната работа на NIPR, построяването на информационна среда в Антарктида и създаването на просветителни услуги ще изиграят роля в решаването на световни проблеми като световното стопляне “,

коментира плана KDDI Research.

Изследователите ще тестват обширно успеваемостта на системата за предаване на видео от смарт телефон с поддръжката на 8K резолюция. Те ще разпознават и отстранят проблемите, тъй че тя да може да се употребява от всяка точка на планетата, без значение от скоростта на връзката.

Изследователите настояват, че огромната ширина на канала и ниската инертност на инфраструктурата Starlink ще оказват помощ за по-нататъшното възстановяване на системите за наблюдаване на станция Шова. Подобни връзки ще се употребяват за наблюдаване на Северния и Южния полюс, с цел да се понижи натоварването на членовете на експедицията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР