Японската йена се покачва, китайският юан спадна в четвъртък, докато

...
Японската йена се покачва, китайският юан спадна в четвъртък, докато
Коментари Харесай

Йената печели от страховете на валутния пазар

Японската йена се повишава, китайският юан спадна в четвъртък, до момента в който пазарите не престават да следят разпространяването на вируса в Китай. А австралийският $ скочи след положителни данни за заетостта в страната.

В хода на днешната валутна търговия американският $ се ускорява леко по отношение на еврото, само че поевтинява по отношение на японската йена на фона на възобновеното търсене на сигурни активи вследствие от опасенията за зараза от нов вирус, причиняващ пневмония, който беше разпознат в Китай.

Смъртните случай, породени от новия ковид в Китай, се усили до 17 в четвъртък с близо 600 доказани случаи на инфектирани.

На фона на тези вести вложителите още веднъж се насочиха към по-безопасни активи.

Общата валута през днешния ден сутринта поевтинява по отношение на американската с 0,09% до $1,1083 за едно евро спрямо $1,1093 за евро в края на миналата сесия.

По отношение на японската национална валута, единните европейски пари поевтиняват с 0,34% е - до 121,41 йени за евро от 121,83 йена за евро в сряда.

За един $ през днешния ден на пазара дават 109,54 йени спрямо 109,84 йени в края на вчерашната валутна търговия.

Фунтът стерлинг поевтинява леко по отношение на $ и еврото. Британската валута се търгува в четвъртък на равнище към $1,31222 за паунд против $1,3142 в предходния работен ден и по 1,1840 евро за паунд против 1,1849 евро за паунд през вчерашния ден.

Американската валута доближи двуседмичен връх по отношение на китайската, която се търгува през днешния ден по 6,9299 юана за $.

Австралийският $ се увеличи с 0,23% до $0,6860, откакто данните демонстрират непредвиден спад на безработицата в страната до най-малко за последните девет месеца. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР