Японската прокуратура арестува бивш служител на организационния комитет на Олимпиадата

...
Японската прокуратура арестува бивш служител на организационния комитет на Олимпиадата
Коментари Харесай

Японската прокуратура арестува бивш служител на организационния комитет на Токио 2020

Японската прокуратура арестува някогашен чиновник на организационния комитет на Олимпиадата в Токио 2020 и ръководители на три рекламни организации по съмнение, че са взели участие в манипулиране на офертите за провеждането на тестови надпревари преди Игрите, оповестиха японските медии, а по-късно новината беше публично доказана от управляващите в страната.

Ясуо Мори, някогашен заместник-изпълнителен шеф на Оперативното бюро на Игрите в Токио 2020, е арестуван по съмнения в нарушаване на антитръстовите закони, оповестява вестник " Асахи ".

Други медиите по-късно оповестиха, че прокурорите са арестували и трима ръководители на компании за реклама и обмисляне на събития Dentsu Inc, Cerespo Co и Fuji Creative Corporation, дъщерно сдружение на Fuji Media Holdings Inc.

Говорителите на Dentsu и Fuji Creative отхвърлиха да разясняват изявленията, само че представите; на Cerespo Co удостовери ареста на изпълнителния шеф.

Агенция " Ройтерс " не съумя да се свърже с Мори за коментар. Организационният комитет на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио беше разхлабен през юни предходната година.

Местни медии преди няколко седмици оповестиха, че от прокуратурата в Токио в края на предходната година са обискирали офисите на най-големите рекламни организации в страната, в това число Dentsu, Hakuhodo Inc и ADK Holdings Inc, по съмнение, че са се договорили за манипулиране на офертите и поръчките за събития, свързани с Олимпиадата, на стойност към 40 милиарда йени (305 милиона долара).

Сегашното следствие идва след абсурда с подкупи, при който Харуюки Такахаши, някогашен член на борда на Олимпийските игри в Токио 2020 и преди този момент изпълнителен шеф на " Dentsu Inc ", беше задържан през август по съмнение в приемане на подкупи от спонсори на Игрите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР