Японската космическа агенция JAXA беше подложена на кибератака, но информацията,

...
Японската космическа агенция JAXA беше подложена на кибератака, но информацията,
Коментари Харесай

Японската космическа агенция е била засегната от кибератака

Японската галактическа организация JAXA беше подложена на хакерска атака, само че информацията, до която хакерите са достигнали, не е включвала нищо значимо, обвързвано с ракетни и сателитни интервенции, Това съобщи представител на организацията през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

" Имало е опция за неоторизиран достъп посредством потребление на уязвимостта на мрежовото съоръжение ", сподели представителят на Японската организация за аерокосмически проучвания (JAXA), само че отхвърли да обясни детайлности като да вземем за пример по кое време е осъществена офанзивата.

Космическата организация е научила за опцията за неоторизиран достъп, откакто е получила информация от външна организация и е провела вътрешно следствие , посочи представителят, без да разкрие името на организацията. Разследването продължава, разгласи той.

Японските медии оповестиха през днешния ден, че хакерската атака е осъществена през лятото, само че полицията е схванала за нея и е уведомила JAXA чак тази есен . Вестник Йомиури първи заяви за случая.
 Хакери държат данни за стотици милиони полети на руснаци
Хакери държат данни за стотици милиони полети на руснаци

Данните се отнасят за интервала от 2007 до 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР