Японската автомобилна компания Daihatsu може да претърпи загуби в размер

...
Японската автомобилна компания Daihatsu може да претърпи загуби в размер
Коментари Харесай

Загубите на Daihatsu заради скандала с краш тестовете могат да достигнат $700 млн.

Японската автомобилна компания Daihatsu може да претърпи загуби в размер на 100 милиарда йени (700 млн. долара) заради подправяне на резултатите от краш-тестове на коли и други нарушавания, свързани с сигурността на употребата. Това оповестява в. Nikkei, като се базира на собствен източник.

Размерът на загубите е обвързван със прекъсване на производството на коли във всички фабрики на Daihatsu и неосъществени  продажби. Условията за обновяване на производството към момента не са известни. Според Nikkei компанията възнамерява да договаря с доставчиците за обезщетения поради прекъсването на производството.

Четири завода на Daihatsu стопираха работа на 25 и 26 декември. През април компанията призна, че е фалшифицирала резултатите от страничните краш проби за 88 хиляди автомобила. След това самостоятелна комисия организира следствие и съобщи нередности за всички 64 модела и три мотора, създавани от Daihatsu. Проверката разкри, че подправянето на резултатите от краш тестванията е било допускано и преди.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР