Японската аукционна къща BH Auction пуска за продан уникална Toyota

...
Японската аукционна къща BH Auction пуска за продан уникална Toyota
Коментари Харесай

Продава се единствена по рода си Supra с V12

Японската аукционна къща BH Auction пуска за обмен неповторима Toyota Supra с мотор V12. Автомобилът е изработен от известния тунинг експерт и създател на ателието Top Secret Кадзухико Нагата.



Вместо трилитровия 2JZ-GTE мотор Нагата инсталира петлитров V12 мотор, който е заимстван от Toyota Century. Агрегатът е екипиран с два турбокомпресора HKS, както и със специфичен всмукателен колектор.



Мощността на доработения мотор е към 1 000 конски сили, а оптималният въртящ миг е 1 010 Нм. Агрегатът работи взаимно с шестстепенна механична скоростна кутия Getrag.



Автомобилът е оборудван и с гръмък аеродинамичен обвес Top Secret, а окачването Aragosta е с така наречен вълнови редуктори и спортни амортисьори Roberuta. Спирачните механизми пък са осембутални.



Предният похлупак е направен от въглерод, а задното антикрило е закрепено. Каросерията на неповторимата Supra е решена във фирмения златист цвят на тунинг ателието. Колата е направена особено, с цел да усъвършенства върха за скорост.



Нагата счита, че колата може да форсира до 321 км/ч. и за задачата отива във Англия, където взема решение да тества опциите на своята Supra. Там обаче колата съумява да развие 317 км/ч, след което Нагата е задържан от полицията и прекарва няколко дни в пандиза.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР