Японката Акико Накаяма представя в Дома на киното аудио-визуален пърформънс,

...
Японката Акико Накаяма представя в Дома на киното аудио-визуален пърформънс,
Коментари Харесай

Японката Акико Накаяма представя днес в София своя аудио-визуален пърформънс



Японката Акико Накаяма показва в Дома на киното аудио-визуален пърформънс, като част от европейското си турне. В изявление за предаването „ Преди всички “ Накаяма изясни: Живи картини са комбинирани ужасно доста характерности в рисуването, а пърформънсът е на  живо. Прожектирам доста придвижвания на боите, нещата, които съединявам, нещо като кино в актуалното време. Базата ми е като плоча за торта и употребявам много чинии и други принадлежности. Използвам като цяло доста неща от ежедневния живот. Това е импровизиран пърформънс. Не е нещо, което е постоянно едно и също. Днес е специфичен пърформънс единствено за София.

Мирян Колев , който взе участие в спектакъла, сподели: Целта е музиката, която върша, също да се случва на момента и да кореспондира с визията, т.е. в действително време да си кореспондират двете неща и също музиката ще бъде импровизация. Досега не сме работили дружно Акико Накаяма. Говорили сме единствено по какъв начин би трябвало да бъде като въодушевление и страст, с цел да може да бъде оптимално експресивно.

Мартина Стефанова , представител на уредниците, съобщи, че това е нещо напълно ново, а техниката, която Акико Накаяма употребява е нейно откритие.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР