Япония ще създаде организация през март 2024 г., която ще

...
Япония ще създаде организация през март 2024 г., която ще
Коментари Харесай

Япония създава нова организация за разработване на ядрен синтез

Япония ще сътвори организация през март 2024 година, която ще сплоти представители на частния бранш, държавното управление и университетските среди и ще координира работата по развиването на нуклеарния синтез, оповестява вестник Nikkei.

Новата конструкция беше наречена условно Форум за термоядрена сила. Той ще проучва софтуерните потребности на промишлеността, ще ръководи ресурсите и технологиите на своите членове, с цел да форсира процеса на развиване. Освен това организацията ще даде рекомендации на японското държавно управление по отношение на разпоредбите за сигурност и софтуерните стандарти в промишлеността. Друга функционалност на форума ще бъде взаимоотношението с задгранични сътрудници.

Сред участниците в новата конструкция са огромни японски инженерни и енергийни компании, в това число IHI, JGC Holdings, Inpex, стартъпите Kyoto Fusioneering и EX-Fusion и други. Организацията има за цел да реализира търговски приложения на нуклеарния синтез до 2030 година „ Ние се събираме, с цел да изградим термоядрена промишленост в Япония и чакам, че това ще притегли компании, които до момента не са взели участие в тази област ",??цитира Nikkei основния изпълнителен шеф на Kyoto Fusioneering Сатоши Кониши.

Развитието на нуклеарния синтез в този момент е на стадий създаване на технологиите, нужни за поддържане на постоянна реакция в термоядрения реактор. Както считат в Япония, задграничните планове заемат водещи позиции в това. Японската страна обаче също има своите обилни достижения, по-специално Kyoto Fusioneering употребява някои от най-хубавите жиротрони - значими съставни елементи, нужни за нагряване на плазмата в реактора.

Преди това Япония създаде план на държавна тактика в региона на научните разработки в региона на термоядрения синтез. Той има за цел да поддържа японски компании, ангажирани с софтуерни разработки в съответните промишлености, както и да помогне на компаниите да оперират в тази промишленост в интернационален проект.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР