Япония ще предостави 4,5 милиарда долара помощ на Украйна, обяви

...
Япония ще предостави 4,5 милиарда долара помощ на Украйна, обяви
Коментари Харесай

Япония ще предостави 4,5 милиарда долара помощ на Украйна

Япония ще даде 4,5 милиарда $ помощ на Украйна, разгласи във видеообръщение президентът Володимир Зеленски, представен от informator.ua.

Първата част от средствата ще дойде през януари.

" Бих желал да благодаря на Япония за доста навременното и належащо решение да поддържа Украйна. 4,5 милиарда $ – това е общата сума, а първата част - 1,5 милиарда - чакаме още през януари. Значителна част от този пакет помощ – напролет ”, сподели президентът.

Зеленски добави, че японското държавно управление поредно и извънредно фундаментално поддържа Украйна и нейния народ. Президентът изрази признателност за японските пари.

В четвъртък, 7 декември, координаторът на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати в Белия дом Джон Кърби приказва за помощта за Украйна от Конгреса през идващите седмици. По думите му той няма гаранции за бъдещите доставки.

Кърби сподели, че администрацията на Байдън е загрижена по отношение на даването на помощ за сигурността на Украйна. Причината е в политическата " кухня " на Съединени американски щати. Белият дом не дава обещания за помощ на Украйна, защото всичко това се взема решение в Конгреса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР