Япония ще отвори границите си за чуждестранни туристи през юни

...
Япония ще отвори границите си за чуждестранни туристи през юни
Коментари Харесай

Япония отваря границите си за туристи

Япония ще отвори границите си за задгранични туристи през юни за първи път, откогато преди две години бяха въведени строги ограничавания поради пандемията. Засега обаче ще се одобряват единствено проведени екскурзии, съобщи Асошиейтед прес.

От 10 юни Япония ще разрешава в страната да влизат хора, участващи в екскурзии с закрепени стратегии и гидове, сподели нощес министър председателят Фумио Кишида.

Туристи от зони с ниско равнище на заболяваемост от Ковид-19, които имат сложени три дози ваксина, ще бъдат изключени от условията за тестване и карантина при влизане в Япония.

Чуждестранните гости обаче ще би трябвало да носят защитни маски.

Тази седмица Япония приема пробно дребни проведени туристически групи от четири страни - Австралия, Сингапур, Тайланд и Съединени американски щати. Експериментът включва единствено 50 души, които са получили специфични визи, и ще завърши на 31 май.

След като бяха отправени рецензии, че наложеният граничен надзор е ксенофобски, японските управляващи започнаха да смекчават рестриктивните мерки по-рано тази година и сега позволяват влизане на до 10 000 индивида на ден, в това число японски жители, студенти и някои пътуващи по бизнес.

Този предел ще бъде подсилен до 20 000 души на ден от 1 юни, като ще включва и участниците в проведени екскурзии, посочи представител на кабинета. Разрешаването на визити на самостоятелно пътуващи туристи ще отнеме още известно време, добави той.

Туристическият бранш на страната, който пострада тежко от ограниченията за граничен надзор, е припрян интернационалният туризъм да бъде обновен. Разпространението на Ковид-19 в Япония се забави по-рано през годината и държавното управление последователно уголемява обществената и икономическа интензивност.

Посещенията на задгранични туристи се сринаха с над 90 на 100 през 2020 година по отношение на рекордните 31,9 милиона души през миналата година. Преди пандемията туристическите визити носеха на страната над 4 трилиона йени (31 милиарда долара).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР