Япония ще наложи от неделя по-строги антиковидни мерки за пристигащите

...
Япония ще наложи от неделя по-строги антиковидни мерки за пристигащите
Коментари Харесай

Япония ще затегне ковид контрола за пристигащи от Китай

Япония ще наложи от неделя по-строги антиковидни ограничения за идващите от Китай, сподели министър председателят на страната Фумио Кишида, представен от Ройтерс. Решението е обвързвано с възходящия брой на случаи на болест измежду идващите от Китай.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32447
Допълнителните ограничения ще включват условие за негативен тест за ковид, изработен преди пасажерите да се качат на пряк полет от Китай, съобщи през днешния ден Кишида.

Япония ще продължи да изисква от самолетните компании да лимитират спомагателните полети от Китай, заяви министър-председателят по време на конференция във връзка настъпването на Нова година.

„ Необходимите ограничавания се вкарват в миг, в който се опитваме да вземем всички вероятни ограничения за попречване на заразявания “, добави Кишида.

Той заяви още, че решението е взето поради резултатите от коронавирус тестванията на идващи от Китай в последните дни и поради сходни ограничения, подхванати от други страни.

Данни на японското министерство на опазването на здравето сочат, че 53 от 56 пристигнали от чужбина са позитивен резултат от теста за коронавирус, изработен на летищата в страната през вчерашния ден, са били от Китай, а в понеделник всичките 25 души с позитивни проби са били от Китай.

Повечето страни членки на Европейски Съюз поддържат концепцията идващите от Китай да се тестват, преди да тръгнат, съобщи представител на Европейската комисия. Пекин дефинира като „ дискриминация “ ограниченията, наложени също и от Южна Корея, и Съединени американски щати, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Освен това външното министерство на Япония сподели, че е разрешено директните самолети от Хонгконг Конг и Макао да кацат в страната, само че не и на летищата Нарита и Ханеда, покрай Токио, Кансай, покрай Осака, и Чубу, покрай Нагоя. Авиокомпаниите към момента са длъжни да стопират спомагателните полети от Хонгконг и Макао, даже откакто описът с разрешените за кацане летища бе уголемен в този момент, добави министерството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР