Япония потвърди за нов вариант на Covid-19 и за огнище

...
Япония потвърди за нов вариант на Covid-19 и за огнище
Коментари Харесай

Япония потвърди за нов вариант на COVID-19

 Япония удостовери за нов вид на Covid-19 и за огнище в миграционен център в Токио на фона на опити на страната да преодолее трета вълна на пандемията, съобщи " Ройтерс ", представена от БНР.

Новият вид е открит при 91 случая в региона на Канто в Източна Япония, а два случая са засечени на летища, заяви през днешния ден основният секретар на кабинета Кацунобу Като.

" Може да е по-заразен от стандартните варианти и в случай че продължава да се популяризира вътрешно може да докара до мълниеносен растеж на случаите “, добави Като.

Новият вариант наподобява е " дошъл “ от чужбина, само че е друг от другите видове, които биват откривани спорадично в Япония, заяви Националният заразен институт.

Япония е съобщила за 151 случаи на разновидности от Англия, Южна Африка и Бразилия. Страната е открила над 400 000 случая на Covid-19 и за повече от 7100 умряли.

В неделя се чака втората партида ваксини. В сряда Токио стартира имунизационната стратегия с " Пфайзер/Бионтех “ и медицинските лица. Япония последна от Г-7 стартира имунизация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР