Япония отказа да подпише споразумение на ООН, забраняващо използването на

...
Япония отказа да подпише споразумение на ООН, забраняващо използването на
Коментари Харесай

Япония отхвърли договора за забрана на ядрените оръжия |

Япония отхвърли да подпише съглашение на Организация на обединените нации, забраняващо потреблението на нуклеарни оръжия , заяви AP. 

По този метод страната подцени желанието на оживелите японци от ядрените офанзиви, които се надяваха държавното управление да поддържа съглашението. 

Организация на обединените нации удостовери в събота, че 50 страни са утвърдили контракта за възбрана на нуклеарните оръжия, който би трябвало да влезе в действие след 90 дни.

На съглашението се опълчиха Съединени американски щати и други водещи нуклеарни сили.

Говорителят на японското правителство Кацунобу Като посочи, че Япония споделя концепцията за свят без нуклеарни оръжия, само че не счита, че това съглашение е методът.

" Подходът на Япония е друг от този на контракта. И няма смяна на нашата позиция - да не го подпишем, както към този момент казахме ", съобщи Като.

" Съмнявам се, че поддръжката нараства дори и измежду страните, които не разполагат с нуклеарни оръжия - оставете страните с нуклеарни сили ", добави той. 

Япония реши да не подписва съглашението, макар че е единствената страна в света, претърпяла нуклеарни офанзиви.

В Япония има близо 50 000 американски бойци, а страната е предпазена от " нуклеарния чадър " на Съединени американски щати. Този пакт, подписан след Втората международна война, също усложнява напъните Япония да подпише контракта. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР