Япония обяви във вторник решението си да възстанови Южна Корея

...
Япония обяви във вторник решението си да възстанови Южна Корея
Коментари Харесай

Япония и Южна Корея се помириха за белия списък на надеждни търговски партньори

Япония разгласи във вторник решението си да възвърне Южна Корея в " белия си лист " на надеждни търговски сътрудници, заяви организация Йонхап.

Министерството на търговията на Япония реши да върне статута на страна от " белия лист " на комерсиалните сътрудници на Южна Корея, като по този метод даде на Сеул преференциален експортен режим. След подобаващи вътрешни процедури се чака мярката да влезе в действие към средата на юли, споделиха чиновници.

През юли 2019 година Япония реши да усложни процедурите за експорт на флуорен полиимид за Южна Корея. По-късно японският кабинет реши да отстрани Южна Корея от листата на страните, отговарящи на изискванията за опростени процедури за надзор на износа. Токио сподели, че сходни ограничения са частично свързани с неспазването на глобите на Организация на обединените нации против Северна Корея от страна на Сеул. Южнокорейското държавно управление отхвърли тези изказвания. Сеул съобщи, че японските ограничавания са политически стимулирано „ икономическо възмездие “, откакто Върховният съд на Южна Корея постанови през 2018 година, че японските компании би трябвало да изплатят обезщетения на южнокорейски жертви на насилствен труд по време на японската колонизация на Корейския полуостров от 1910-1945 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР