Япония иска сътрудничество с Южна Корея и Филипините, като дори

...
Япония иска сътрудничество с Южна Корея и Филипините, като дори
Коментари Харесай

Япония се стреми да подобри отношенията с Южна Корея и Филипините, в името на сигурността

Япония желае съдействие с Южна Корея и Филипините , като даже ще се ангажира със Северна Корея за насърчавана на районната сигурност. Това съобщи министър председателят Фумио Кишида , представен от " Ройтерс ".

Премиерът също е подготвен да се срещне и със севернокорейския водач Ким Чен Ун, само че " без никакви предварителни условия "

Това изявление идва на фона на плануваната среща с Джо Байдън за идната седмица , на която и възходящото въздействие на страната в Азия.

Кишида споделя, че е значимо Япония да си сътрудничи със Съединени американски щати и страните с сходни възгледи поради комплицираната обстановка със сигурността.
 Южна Корея скастри Китай за подклаждане на напрежението с Филипините
Южна Корея скастри Китай за подклаждане на напрежението с Филипините

Сиул осъди потреблението на водни оръдия против филипински кораби

За първи път от девет години японски водач ще посети Вашингтон. На срещата се чака двамата да разискват съдействието във връзка с отбранителното съоръжение и допустимо надграждане на структурата на военното командване на Съединени американски щати в Япония.

На тази среща ще се причисли и филипинският президент Фердинанд Маркос-младши.

Миналата година Япония достави четири радара за противовъздушна защита на Филипините. Страната тогава договаря за достъп до филипинската столица Манила, което улеснява образованието на японските войски там.

Друга среща, провела се предходната година, на върха сред Кишида, Байдън и южнокорейският президент Юн Сок Йол оказа помощ на връзките сред Сеул и Токио и ускори съдействието в региона на защитата.

Отношенията сред Япония, Южна Корея и Северна Корея са обтегнати поради разногласия, датиращи от японската окупация през първата половина на 20-ти век и отвличането на японски жители от Северна Корея в предишното.

" Установяването на ползотворни връзки освен ще бъде от изгода за Япония и Северна Корея , само че и ще способства доста за мира и стабилността в района ", споделя Кишида.
 Съединени американски щати, Южна Корея и Япония организират взаимни военноморски учения
Съединени американски щати, Южна Корея и Япония организират взаимни военноморски учения

Напрежението с КНДР се задълбочава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР