Япония и Южна Корея се борят с увеличаване на случаите

...
Япония и Южна Корея се борят с увеличаване на случаите
Коментари Харесай

Заради коронавируса намалява подкрепата за лидерите на Япония и Южна Корея

Япония и Южна Корея се борят с увеличение на случаите на ковид и засилващо се публично неодобрение. Японският министър председател деликатно заобикаля тематиката за противоречивата стратегия за субсидиране на пътуванията, а разтревоженият южнокорейски президент предизвестява, че може да последват строги ограничавания, предава Ройтерс.

Япония регистрира в събота повече от 3000 нови случая на ковид, следващ връх с настъпването на зимата. Ситуацията с инфекцията се утежнява в Токио, северния остров Хокайдо и в Осака.

Но Япония, фокусирана върху икономическите последствия, реши да не вкарва строга карантина. Страната се оправи с първата вълна на инфекцията напролет, като прикани хората да не излизат на открито, а комерсиалните обекти да затворят или да понижат работното си време.

Японският министър председател Йошихиде Суга съобщи предходната седмица, че по стопански съображения не се обмисля прекъсване на програмата за субсидиране на локалния туризъм.

Критици споделят, че насърчаването на хората да пътуват е асъдействало за разпространяване на инфекциите. Медии оповестиха през днешния ден, че Суга може да ограничи програмата, откакто социологически изследвания през уикенда демонстрираха намаляваща поддръжка за ръководството му поради метода, по който се оправя с пандемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР