Япония е на път да увеличи драстично своя ракетен арсенал.

...
Япония е на път да увеличи драстично своя ракетен арсенал.
Коментари Харесай

Япония планира двойно увеличение на воените разходи за ракетен арсенал

Япония е на път да усили фрапантно своя ракетен боеприпас. Това излиза наяве от отчет на специалисти, показан на премиера Фумио Кишиде, оповестява „ Независимая газета “. Предвижда се в границите на четири години японците да се снабдят с крилати ракети от Съединени американски щати и да усъвършенстват своите ракети с наземно базиране. Правителството, одобрило документа, приказва за " въздържане " на евентуален съперник. „ Бялата книга “ за защитата загатва Северна Корея, Китай и Руската федерация. Като цяло Токио възнамерява да усили повече от два пъти военните си разноски. Според специалисти решението на Токио усилва риска от боен спор.

Военни анализатори предложиха на главата на държавното управление, след пет години да подсигурят силите за самозащита със средства за ответен удар против противников бази. Въз основа на това предложение Япония има намерение да усили броя на ракетите, с които разполага. От Съединени американски щати би трябвало да бъдат купени крилати ракети Tomahawk, ракетите лично произвеждане – модифицирани.

Вариантът за подсилване на ракетния капацитет на Япония се разисква повече от месец. Както писа вестник „ Никей “, Япония от в края на предходната година възнамерява да докара обсега на своите крилати ракети до повече от хиляда километра. Това би трябвало да стане в границите на втората половина на 20-те години на XXI в. Те могат да бъдат изстрелвани от земята, самолети и военни кораби. Работата по модернизацията на тези оръжия би трябвало да се извърши от Mitsubishi Heavy Industries Corporation.

Планът беше признат в светлината на обстоятелството, че прилежащите на Япония страни също създават нови типове ракети. Токио, споделят държавни източници, няма различен избор с изключение на да построи военната си мощност. Може би близки съседи като Китай и Южна Корея ще бъдат извънредно недоволни от проектите на Япония. Но самият Китай усилва броя на своите балистични ракети със междинен обхват. Те могат да доближат до Япония и остров Гуам (САЩ). Съобщава се, че Пекин е нараснал броя на своите ракети-носители до 82 през 2020 година

Вашингтон също не седи със скръстени ръце. Властта там възнамерява да покрие с мрежа от ракети верига от острови, разпростряли се от Окинава до Тайван и Филипините. Тази мярка, както уточни Конгресът на Съединени американски щати, е нужна в светлината на напрегнатата обстановка към Тайван. Китайското външно министерство предизвести, че в случай че Съединени американски щати разположат ракети със междинен обхват в района, Пекин ще предприеме ответни ограничения.

Досега Токио се придържаше към теорията, че неговите военни елементи могат да смъкват ракети, ориентирани към Япония. Но защото военните технологии непрестанно се развиват, японските ракети са остарели. Премиерът Кишида е уверен, че е нужна дарба да бъде нападнат врага на неговата територия. „ Трябва да се обмислят всички разновидности “, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР