Япония е философия, философия за живота, красотата, благородството, ценностите. Всичко

...
Япония е философия, философия за живота, красотата, благородството, ценностите. Всичко
Коментари Харесай

Subaru Solterra брани японските традиции по модерен начин

Япония е философия, философия за живота, хубостта, благородството, полезностите. Всичко това се открива в безусловно всеки един аспект от живота, даже в най-дребния подробност, какъвто е името на един автомобил.

Solterra (от Sun и Earth) отдава чест на двата фундаментални за индивида аспекта: слънцето, което със своята светлина и топлота подсигурява живота на планетата ни, и земята, която населяваме и която би трябвало да почитаме и пазим, за нас и бъдещите генерации.

Subaru прави първата крачка в тази съвременна посока, залагайки на полезностите, изтъкали историята й. А тя, сходно на вековната история на Япония, би могла да се пречупи през бушидо, философията, за която може да се каже, че е духът на японеца.
 STOP&GO: Subaru подсигурява, че след 10 години батерията на Solterra ще е на 90% от потенциала си
Петте детайла (джин, ги, рей, чи, шин) построяват главните критерии на обществото, те са, нагледно казано, коренът и стъблото на Пътя на самурая. Джин значи морал, т.е. любов; Ги е дълг и отговорност; Рей - етикет; Чи - мъдрост, грамотност, а Шин - доверие.

Subaru следва прецизно тази философия при основаването на първия си електрически автомобил, чийто имидж бе оскърбен значително още при лансирането на модела, само че откакто прекарах два дни със Solterra (и един тежък офроуд) мога да кажа, че всички трудове за накърнено добро име са стихия в чаша вода.
 STOP&GO: За офроуд качествата на модела спомага пътният луфт от 210 мм и равният под
Морал (Джин) е нещо, което е мъчно постижимо в днешното общество, само че в японската просвета това е полезност, която движи нацията напред. Моралните полезности при Subaru свързвам с няколко обещания, които компанията следва почтително.

На първо място марката не крие обстоятелството, че тяхната Solterra и bZ4X на Toyota са като еднояечни близнаци. Те са построени на една и съща платформа, пристигнала от Toyota, само че с два равнопоставени екипа, дали най-хубавото за взаимния артикул.

Не се крие и фактът, че Solterra е извънредно значим модел в гамата на Subaru, която в Европа страда от високите равнища на нездравословните излъчвания. Затова изцяло новият модел има задачата да преведе марката към един нов прочит на обичайните японски полезности, започвайки първо от дизайна.
 STOP&GO: На DC зарядна станция с мощ 150 kW батерията се зарежда от 0 до 80% за 30 минути
Шестоъгълното оформление на предната маска е типично за моделите от съзвездието Плеяди. От двете страни на предния похлупак стартира мощно завършен борд, който минава под линията на стъклата и приключва в издутите задни калници. Изразителната визия се укрепва от съзнателно по-голямата черна пластмасова повърхнина на предните и задните колесни арки. Черен емайл в предната маска, задната част на предния похлупак, тъкмо пред челното стъкло, капаците на страничните огледала, колонките, покрива и задницата подчертават върху така и така нападателната визия на модела.

Няма по какъв начин да не отбележа С-образните стопове, които придават характерен светлинен автограф на модела на мрачно, мощно скосеното задно стъкло и двете „ крила ”, с които приключва линията на покрива. Освен хармония, те играят основна аеродинамична роля, за която ще ви опиша по-късно.
 STOP&GO: Окачването е без значение, начело е MacPherson, откъм гърба двойни А-рамена; спирачките са с вентилирани дискове начело и отзад; джантите са 18- или 20-ки
За собствен заветен дълг (Ги) Subaru смята боксеровия мотор (е, този дълг тук е пренебрегнат) и симетричната система за задвижване на четирите колела. Именно тя е най-голямата разлика и преимущество по отношение на Toyota bZ4X.

Докато Toyota разчита на един електромотор, Subaru са инсталирали два перманентни магнитни синхронни мотора на двете оси с по 80 kW и 168,5 Нм всеки. Между тях е поместена литиево-йонна батерия с 96 кафези и чист потенциал 71,4 kWh. Базовата версия на съоръжение с 18-цолови колела предлага пробег до 465 км, до момента в който топ осъществяването с 20-ки – до 414 км с едно зареждане.

Целия материал може да прочетете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР