Япония достигна до температурен рекорд, след като термометрите показаха 41,1

...
Япония достигна до температурен рекорд, след като термометрите показаха 41,1
Коментари Харесай

Горещата вълна в Япония стигна над 41 градуса

Япония доближи до температурен връх, откакто термометрите демонстрираха 41,1 градуса Целзий в Кумагая, префектура Сайтама, оповестява локалната Метеорологична организация, представена от JapanTaims.

Горещата вълна през последните седмици аргументи гибелта на минимум 40 души и изпрати десетки хиляди в лечебни заведения, съгласно данни на KyodoNews и локалните управляващи. Само в събота минимум 11 души починаха със подозрения за топлинен удар.

Счупен е върхът за най-висока измерена температура в Токио, където е регистрирано 40,8 в западния град Оме. Горещата вълна провокира високо температурни предизвестия за огромна част от нацията и е единствено две години преди столицата да бъде хазаин на летните олимпийски игри през 2020 година.

От неделя до понеделник минимум пет души, всички възрастни жители, са умряли в няколко префектури към Токио, съгласно локалните управляващи.

Пожарната работа в Токио е изпратила коли за спешна помощ 3 125 пъти единствено в неделя, явно отразявайки броя на хората, страдащи то високите температури. Повече от 300 души отведени в лечебни заведения заради възможен топлинен удар от понеделник заран.

Предишния връх за висока температура от 41 градуса е от август 2013 година в Шиманто, префектура Кочи. Таджими, префектура Гифу, също регистрира рекордно високи равнища от 40,5 градуса. Топлинната вълна продължава няколко седмици, а западна Япония продължава да се съвзема от заличаването, породено от проливните дъждове по-рано този месец.

Горещата вълна принуждава Метеорологичната организация да издаде рекомендации, които подтикват хората да пият вода по-често и да подхващат ограничения за попречване на топлинен удар.

Ранните признаци на проблеми породени от топлината включват замаяност, зачервено лице, болки в мускулите, както и гадене. Последствията могат да са дезориентация и даже някои хора могат да изпаднат в кома.

Властите предлагат да се носят леки, хладни облекла и да се стои на сянка, при излизане на открито. Също по този начин упорства хората да се хидратират, като пият доста вода и употребяват натрий. Японските лета са известни с горещините и влагата и стотици хора умират всяка година от топлинен удар, изключително възрастни хора.

Но рекордни температури през тази година изненадаха жители и управляващи и породиха опасения за олимпиадата в Токио през 2020 година, която ще се организира през юли и август в столицата.

Олимпийски чиновници и ръководещите в Токио подхващат ограничения със специфична блокираща слънцето багра по пътищата и мобилни станции за напръскване, навлажняване и изстудяване.

Според данни на японската организация за пожари и бедствия през предходната 2017 година поради горещини в Япония са умряли 48 души в интервала сред месеците май и септември. Само през юли са починали 31 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР