Януарският сняг и лошото време са виновни за инцидент на

...
Януарският сняг и лошото време са виновни за инцидент на
Коментари Харесай

2 години след падането на бетонен къс върху кола на АМ „Хемус“: виновно е времето

Януарският сняг и неприятното време са отговорни за случай на автомагистрала „ Хемус ”, а не институциите, които поддържат оборудването. Това е заключението на прокуратурата близо две години откакто парче бетон падна върху кола в придвижване и едвам не умъртви човек в нея, отбелязва bTV.

След 25 януари 2016 година животът на Наско Златинов не е същият – нито лицето му. Бетонното парче от моста при село Яна пада, пробива предното стъкло на колата и се врязва в лицето му. Чупи челюстта и зъбите му, интервенциите не престават и през днешния ден - в Съединени американски щати, където живее.

Според прокуратурата отговорни няма. Наско завежда иск към Пътната организация, с цел да покрие лекуването си. Претендира за 4000 лв., има и документи. Същото прави и притежателят на колата – желае 109 лв. за предното стъкло.

От АПИ признават и изплащат вредите нанесени върху автомобила. Не признават обаче имуществените вреди на потърпевшия. От пътната организация изясняват, че има приложени документи, измежду които две фактури, за които няма платежни нареждания, т.е. нямат доказателства, че заплащанията са осъществени от потърпевшия. Според юриста на мъжа имаме „ двоен аршин “ - „ плащаме ламарините, само че не плащаме на индивида “

Наско и юристите му ще водят и дело за неимуществените вреди за 100 хиляди лв.. Междувременно Софийската градска прокуратура приключва следствието със умозаключение, че става дума за „ инцидентно събитие ”, обвързвано и с неприятно време. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР