Яномамо е едно от малкото индиански племена в южна Америка,

...
Яномамо е едно от малкото индиански племена в южна Америка,
Коментари Харесай

В племето яномамо никога не са яли модерна храна и не...

Яномамо е едно от дребното индиански племена в южна Америка, населяващо граничната зона на Венецуела и Бразилия. Неговият брой е към 35 000 души! Екип от учени е решил да организира изследване на здравословното положение на членовете на племето, защото те в никакъв случай не са консумирали съвременна храна, написа zdrave.to.

Предистория на проучването

Яномамо имат изцяло друга диета. Ежедневната им храна включва многообразие от плодове и храни, които са богати на фибри. Те съвсем не употребяват сол и мазнини. Учените предположили, че това евентуално ще повлияе по някакъв метод на тяхното здравословно положение, и по-специално на кръвното им налягане.

Експертите решили да тестват своята доктрина. Проучването било широкомащабно: те трябвало да мерят налягането на членовете на яномамото от всички възрасти.



Резултати

Оказало се, че хората от яномамо са имали устойчиво кръвно, без значение от възрастта им. То е било в естествените граници! Показателите са почти 95/63. За съпоставяне в Съединени американски щати обстановката е друга. За възрастните в Америка междинното кръвно налягане е 121/71.

Изследователите ревизирали също здравето на индианците от Еквадор - те също са колекционери и ловци, само че по-малко изолирани от външния свят. Те имат достъп до модерни артикули. При тях приблизително налягане е с към 5- 6 единици по-високо от членовете на яномамо.

Данни

В кардиологията е общоприето, че с възрастта кръвното се усилва. Този опит обаче демонстрира, че това е разследване от актуалния метод на живот и хронично недохранване, а не стареене. До това умозаключение е стигнал ръководителят на проучването Ноел Мюлер.

Ученият прибавя, че кръвното стартира да нараства от ранна възраст. Следователно, детството е подобаващият миг за започване на образуването привички на здравословен метод на живот и хранителни привички. Това ще предотврати появяването на проблеми с кръвното налягане и сърдечно-съдовата система в бъдеще.

Но все пак не би трябвало да се има вяра на проучването на 100%. Проучването има дефекти. Първо, не всички членове на племето са взели присъединяване. Второ, не бяха взети под внимание спомагателни фактори, които включват генетични особености, присъщи на представителите на двете племена.

Заключение

При всички състояние здравословното хранене ще донесе доста изгоди: Нормализиране на виталната интензивност на целия организъм. Стабилна работа на всички органи и системи, контролиране на вътрешните процеси. Естествената битка против заболяванията, с помощта на мощен и мощен имунитет. Получаване на витална сила от положителни, естествени артикули.

Ползите от здравословното хранене могат да бъдат обсъждани дълго време. Но в случай че не се придържате към него, тогава в тялото ще стартират да се появяват разнообразни типове нарушавания. Това води до появяването на патологии и ранно стареене.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР