Янина Здравкова е дългогодишен журналист в сферата на здравеопазването и

...
Янина Здравкова е дългогодишен журналист в сферата на здравеопазването и
Коментари Харесай

А ако следващите поискат Дарвин да бъде забранен в училище?

Янина Здравкова е дълготраен публицист в областта на опазването на здравето и обществената политика. Анализът й е мотив това, че през вчерашния ден министерството на образованието изтеглипрограма за полово обучение на четвъртокласници в пернишко учебно заведение след скандал, провокиран от родители,

Пак и отново, и още веднъж, и всякога работи, безотказно. Матрицата е смазана към този момент идеално, всякога " митингът " е от ден на ден отвън здравия разсъдък, съпротивата - по-рехава, резултатът - все по-ужасяващ. Ставаме все по-незряло, псевдопатриархално, необразовано, комплексирано и болно общество, което все по-отдадено си изяснява живота в кочина с първосигналната доктрина за завладяването извън - от бежанци, джендъри и извънземни и никога не позволява, че казусът е вътре, в самите нас, а решението - в ръцете на всички ни.

След Истанбулската спогодба, след Стратегията за детето, след Закона за обществените услуги пристигна ред и на учебните заведения. Този път обстановката е изцяло неуместна, само че пък действителна. От края на предходната година в няколко учебни заведения фондация П.У.Л.С. стартира пилотната просветителна стратегия за деца на възраст от девет до единадесет години, ориентирана към предварителна защита и понижаване на всички форми на принуждение и употреба над деца. Програмата тече в 6 учебни заведения в Югозападна България и е утвърдена от съответните районни просветителни ръководства. Методиката на преподаване на програмата е предоставена от партньорски фондации във Англия и е приспособена за България. Участието на децата е непринудено, а за задачата родителите попълнят декларация, че са съгласни. Част от програмата е и предварителна защита на половото принуждение и образование за това какви промени настъпват в тялото при пубертета и по какъв начин се споделят съответните полови органи. Родителите на възпитаници, които вземат участие в образованието, настояват, че са удовлетворени и не намират нищо притеснително в това, че децата им ще научат, че това, което са забелязали още в детската градина, се назовава пенис и вулва, и служи на отделителната система, а също и за възпроизводство. В случай, че още

не са осведомени от самите си родители или от интернет.

Предполага се, че даже не е нужно да се изяснява, че назоваването и опознаването на половите органи е първата крачка към десескуализацията им, във възприемането им като нещо естествено. Ако детето не се срами, ще реагира доста по-адекватно както при мечтаните, по този начин и при нежеланите полови контакти и ще прави разлика сред тях.

В това обаче семейство Ненчеви от Перник, чието дете учи в учебно заведение " Г.С. Раковски " в Перник, където оперира програмата, откриват разврат и даже настояват, че учениците са карани да рисуват полови органи и да се целуват принудително, макар че тяхното дете не взе участие в тези занятия. И макар, че от фондацията изясняват, че нищо сходно не се е случвало, няма недоволства от родителите, чиито деца вземат участие в часовете, даже в противен случай - те харесват и желаят образованието, районното просветително ръководство изтегли плана от образователната стратегия.

Дима и Николай Ненчеви са основатели на план " за нова система на обществено ръководство ", наименуван " Български суверен ". " Български суверен " е план за унищожаване на всички политически партии посредством корекция в конституцията ", написа на страницата му във Facebook. Ненчева е " жертвоготовна и отдадена на всенародното дело жена, неведнъж споменавана от световноизвестните ни прорицатели ", а брачният партньор й - " светлината на Исус ", провидял, че в Канада лишават момиченца, които всеобщо забременяват от приемния си татко още преди първия си цикъл. Цитирани са и Ванга и Вера Кочовска, които се предрекли, че България ще бъде нравствен център на света, евентуално след постигането на директна народна власт без партии и политици. Естествено, " Български суверен " е против " джендър технологията в учебните заведения ".

Ненчеви бяха мигновено подкрепени в битката против джендъра и ранното полово обучение от " Обединени родители " - обединяване на 20 наставнически организации, защитаващо фамилните полезности от Истанбулската спогодба, Стратегията за детето и Закона за обществените услуги. Последва позиция на Вътрешна македонска революционна организация против " войнстващия джендъризъм " и искане " сексулното обучение на деца, граничещо с разврат, да бъде подсъдно ", " Воля " желаеха чуване на министъра на образованието Красимир Вълчев в Народното събрание.

Прокуратурата се самосезира и внезапно се оказа, че централният проблем на страната е, че деца на 9 години

ще назовават половия си орган по този начин, както се споделя, а не " пчеличка " и " цветенце ".

Семейство Ненчеви са свободни да възпитават детото си както считат за добре и вярно, и неслучайно то не е част от програмата на П.У.Л.С. Това обаче важи и за родителите, които са й дали своят вот доверие. Спорът кой е крив и кой е прав е неправилен, само че лекотата, с която просветителните управляващи стопираха утвърден и подкрепян от самите тях план, е плашеща. Утре някой различен може да реши, че в учебно заведение не би трябвало да се преподава биология, тъй като и там се загатва съществуването на размножителна система, или пък че Дарвин даже не е съществувал, а еволюционната му доктрина е плод на международна интрига, целяща да ни отдалечи от Бог. Или че в действителност най-християнски и фамилно съгласно сме живели в междинните епохи, когато сме горили вещици по кладите, само че " джендърите " са измислили Просвещението, с цел да могат да ни вземат децата. А съответното РУО и МОН да пренапишат умело образователните стратегии, с цел да няма митинги. Или, недай боже, отписани деца, т.е. изгубени единици дотация за съответното школо, което да наложи пренареджане на паралелки и даже закриване на учебното заведение.

Нещо, което не биха създали, в случай че се събере ответна група родители и реши да изиска адаптиране на междинното обучение към потребностите на 21-и век, в който българските учебни заведения още не са навлезли. Защото развиването е надалеч по-трудно от регреса, а на системата й е по-удобно и елементарно да учи децата да зубрят, вместо да мислят. И да се трансфорат в идващото още по-необразовано, суеверно, незряло и податливо на евтини операции потомство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР