Яник Синер спечели исторически първи трофей от Големия шлем след

...
Яник Синер спечели исторически първи трофей от Големия шлем след
Коментари Харесай

Синер с историческа първа титла от Шлема след феноменален обрат в Мелбърн

Яник Синер завоюва исторически първи трофей от Големия шлем след свръхестествен поврат против Даниил Медведен. Италианецът се победи с 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 на финала на Аустерлиън Оупън.


Двубоят стартира доста по-добре за Медведев, който с лекост завоюва първите две елементи и изглеждаше доста покрай първа купа в Мелбърн. Вместо това обаче за повторно руснакът разреши да загуби финала на „ Род Лейвър Арена “, водейки с 2-0 в сетовете, откакто същото се случи и преди 2 години против Рафаел Надал. Към края на втория сет Синер стартира да намира играта си като доказателството бе връщането на единия пробив при 1-5.

Оттам насетне сигурно повлия и физическата отмалялост на Медведев, който се трансформира в тенисиста с най-вече игрово време в границите на шампионат от Големия шлем в цялата Оупън епоха. В третия и четвъртия сет Синер се наложи с пробиви в десетия гейм при 5-4.

Така финалът се трансформира в четвъртия петсетов мач за противника му в хода на шампионата. В решителната част Синер бе съвършен на сервис, а решителният пробив пристигна по-рано – в шестия гейм за 4-2 и да затвори дуела с 6-3.

Преди мача Синер имаше единствено един изгубен сет на шампионата. Той е е третият италианец в историята с купа от Големия шлем и в действителност първи от доста време насам, тъй като предходните двама са Николо Пиатранджели (1959 и 1960 на Ролан Гарос) и Адриано Паната (1976 още веднъж на Ролан Гарос). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР