Яник Синер изпрати сезон 2022 със смесени чувства, след като

...
Яник Синер изпрати сезон 2022 със смесени чувства, след като
Коментари Харесай

За само 65 минути на корта в Аделаида: Безупречен Синер повали бивш полуфиналист от АО

Яник Синер изпрати сезон 2022 със смесени усеща, откакто изгуби позицията си в международния топ 10, само че в същото време доближи до четвъртфиналите на Уимбълдън и US Open, където позволи провали от бъдещите първенци в двете " мейджър " съревнования, а точно Новак Джокович и Карлос Алкарас. В началото на новата година представителният тим на Италия взе участие на новосъздадената отборна конкуренция United Cup, само че в същото време международният номер 15 избра да организира независима подготовка на кортовете в Австралия, която за него започва със мощния АТР 250 шампионат в Аделаида, където през днешния ден двукратният притежател на трофея от Sofia Open надигра Кайл Едмънд в откриващия си мач за сезона след безапелационното 6:3 6:2. С този си успех Синер се класира за втория кръг в надпреварата и ще срещне защитаващия първенец Танаси Кокинакис.

Още от дебютните минути на дуела стана елементарно видим афинитетът на италианеца към игра главно на противоположния удар на съперника, който постоянно излизаше отвън очертанията на корта и измина по-малко от четвърт час, преди този тактически способ да даде своето отражение в резултата - пробив за любимеца и 4:1 в негова изгода. Впоследствие някогашният полуфиналист от Откритото състезание на Австралия по никакъв метод не съумя да окаже каквато и да е опозиция при сервис на Синер, който необезпокоявано с 93-процентова успеваемост на първо подаване записа откриващия сет против името си.

Във втората част международният номер 582, участващ с помощта на предпазен ранкинг поради тогавашната си 14-та позиция в класацията на АТР, даде привидно по-голям отпор в своите мигове на начален удар и поддържаше равенството до преполовяването на сета. Тогава обаче поредност от неточности коства на Едмънд да изгуби напълно ритъма в представянето си, до момента в който тенисист от ранга на Лопес не пропусна да се възползва от разкрилата му се опция и завоюва последните пет гейма в конфликта, довеждайки го до законосъобразен излаз в своя изгода.

Up and running
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР