Ямбол. С церемония по първа копка“ бе даден официален старт

...
Ямбол. С церемония по първа копка“ бе даден официален старт
Коментари Харесай

Ямбол: Започна обновяването на втората част от централната улица „Г. Раковски“

Ямбол. С гала по „ първа копка “ бе даден формален старт на строително-ремонтните работи по възобновяване на втората част от централната пешеходна улица в Ямбол - „ Г. Раковски “. Дейностите обгръщат сектора от пресечката с ул. „ Преслав “ до тази с ул. „ Ген. Владимир Заимов “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Мерките са в осъществяване на план „ Устойчиво и интегрирано развиване на градската среда на община Ямбол “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020.
Целите на плана и заложените в него действия бяха показани на конференция от кмета на Ямбол Георги Славов и отрасловия зам.-кмет по работата с европейски стратегии Красимира Петрова. С модернизирането на този сектор от ул. „ Г. Раковски “ ще завършат ограниченията по изцяло възобновяване на главната пешеходна зона на града. Реализирането на дейностите ще има като резултат естетизирана и съвременна градска среда, по-високо качество на живот на живущите в региона и актуален образ на ямболския център. Мерките включват: напълно нова настилка; ново, енергоефективно улично осветление; възобновяване на съществуващи и отделяне на нови кътове за отдих с пейки, зелени площи, нови дървесни и декоративни типове и др.; създаване на нова детска площадка с комбинирани уреди за разнообразни възрастови групи; обезпечаване на налична градска среда за хора с увреждания.
Общата стройност на дейностите, заложени по този обект, е в размер на над 3,8 млн. лева, което е 100 % финансиране по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020. Изпълнител на строителните работи е Консорциум „ Строй Груп Ямбол “ ДЗЗД. Ремонтните действия са планувани да приключат в границите на девет месеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР