Ямбол. С цел стимулиране съхраняването и популяризиране сред малките жители

...
Ямбол. С цел стимулиране съхраняването и популяризиране сред малките жители
Коментари Харесай

Ямбол: Коледарски празник за децата на града ще се проведе в Голямата зала на Общината на 19 декември

Ямбол. С цел стимулиране съхраняването и разпространение измежду дребните поданици на града на характерната традиция на танцуващите коледари, Община Ямбол и тази година провежда обособен празник за детските коледарски групи. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Съставите от детски градини и учебни заведения ще се изявят на 19 декември, сряда, в Голямата зала на Общината. Програмата стартира от 09.30 часа с Коледен благотворителен базар, част от благотворителната акция на Община Ямбол „ Подай ръка - избави живот “. От 10.00 часа, във фоайето на залата, ще бъде открита галерия с награждаване създателите на отличените произведения в състезанието на Общинския детски комплекс по приложно и изобразително изкуство „ От Коледа до Васильовден “.
Представянето на коледарските групи от детски и образователни заведения стартира в Зрителната зала на Общината от 11.00 часа. Детският коледарски празник няма конкурсен темперамент, само че задачата е групите да показват оптимално покрай достоверния му тип присъщия за Ямбол метод на коледуване - с песни, наричания и неповторимия за страната коледарски танц.
Детският празник по традиция предхожда фестивала „ Ямболски коледарски буенек “, който и тази година ще се състои на връх Коледа - 25 декември.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР