Ямбол. С официална церемония бе открита обновената база на Професионална

...
Ямбол. С официална церемония бе открита обновената база на Професионална
Коментари Харесай

Ямбол: С официална церемония бе открита обновената база на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ в града

Ямбол. С публична гала бе открита обновената база на Професионална гимназия по земеделие (ПГЗ) „ Христо Ботев “ в Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Сградата бе реновирана по план „ Комплексни ограничения за възобновяване на Професионална гимназия по земеделие „ Христо Ботев “ - град Ямбол “, финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз, посредством Европейски фонд за районна развиване.
„ Когато се прави нещо положително като този ремонт, който е напълно в интерес на учениците, няма по какъв начин това да не ни удовлетворява, тъй като в предлагането на обучение за нашите деца, сме длъжни да им предоставим най-подходящата среда “, съобщи по време на откриването на обновената база кметът на Ямбол Георги Славов.
След формалното разкриване, в заседателната зала на гимназията се състоя заключителна конференция, по време на която ръководителят на плана Мария Паспалджиева показа дейностите и постигнатите резултати от реализацията на проекта- възобновяване и модернизиране на постройката на Професионална гимназия по земеделие " Христо Ботев " - образователните кабинети, общежитието и част от дворното пространство към нея. Строителните действия включваха въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, ремонтни действия, обезпечаване на налична среда и създаване на комбинирано спортно игрище. Осигурено бе обзавеждане и съоръжение на общежитието и класните стаи в постройката.
Директорът на ПГЗ „ Христо Ботев “ Тодор Тодоров изрази своята признателност към община Ямбол за осъществените поправки и съобщи, че с модернизирането на материално-техническата база ще бъде реализирано още по-качествено обучение.
Проект „ Комплексни ограничения за възобновяване на Професионална гимназия по земеделие „ Христо Ботев “ - град Ямбол “ се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски фонд за районно развиване. Общата стойност на плана е 1 299 840.80 лева, което е 100 % безплатна финансова помощ от Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР