Ямбол. Рекорден брой групи участваха в провеждащия се днес в

...
Ямбол. Рекорден брой групи участваха в провеждащия се днес в
Коментари Харесай

Ямбол: Рекорден брой хора взеха участие в Детския коледарски празник в града

Ямбол. Рекорден брой групи участваха в провеждащия се през днешния ден в Ямбол Детски коледарски празник. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Общо 18 състава от детски градини и учебни заведения в града показват благосъстоянието на локалните традиции в коледуването - с песни, наричания и неповторимия за страната коледарски танц. Изявата на дребните по традиция предхожда фестивала „ Ямболски коледарски буенек “, който и тази година ще се състои на връх Коледа - 25 декември.
Детският празник има цел да подтиква съхраняването и популяризирането измежду дребните поданици на града на достоверната традиция като част от локалната еднаквост.
Изпълненията на детските коледарски групи започнаха в 11.00 в Зрителната зала на Община Ямбол. Събитието бе придружено от благотворителен базар във фоайето на залата с направени от децата играчки и други празнични аксесоари. Събраните средства ще попълнят фонда на Коледната благотворителна акция на Община Ямбол „ Подай ръка – избави живот “, ориентирана към подкрепяне лекуването на тежко заболели ямболски деца и младежи. В рамките на празника бе открита и галерия с награждаване създателите на отличените произведения в състезанието на ОДК по приложно и изобразително изкуство „ От Коледа до Васильовден “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР