Ямбол. Районна прокуратура – Елхово задържа за срок до 72

...
Ямбол. Районна прокуратура – Елхово задържа за срок до 72
Коментари Харесай

Ямбол: Районна прокуратура – Елхово задържа двама мъже, обвинени за извършване на грабеж на общопрактикуващ лекар

Ямбол. Районна прокуратура – Елхово задържа за период до 72 часа Георги С. и Румен Д. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас . Те са упрекнати за това, че на 23 януари 2019 година в село Бояново, община Елхово, действайки в съучастничество между тях като съизвършители, лишили непознати движими движимости – мъжка чантичка и съдържащите се в нея персонални документи, както и два златни медальона, златна гривна, два мобилни телефона и сумата от 7 090 лв., от владението на мъж (лекар, който практикува в селските райони), желание незаконно да ги присвоят, като използвали за това мощ – нанесли голям брой удари в главата и ритници в тялото на потърпевшия.
Подробности за разкрития обир оповестиха пред медиите Дойчин Дойчев – административен началник на Окръжна прокуратура – Ямбол, господин Стойко Иванов – административен началник на Районна прокуратура – Елхово, комисар Евгени Христов – зам.-директор на ОДМВР – Ямбол и основен контрольор Мирослав Величков – шеф бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР – Ямбол.
Дойчев заяви, че се касае за добре квалифицирано и авансово замислено закононарушение, както във връзка с осъществяването му, по този начин и по дейностите по изтриване на следите от него. Той подчертава върху службата на потърпевшия, който е доктор, а по тези дребни обитаеми места се намират извънредно мъчно медици, които да обслужват популацията. „ Именно заради тази причина бе извънредно значимо да се реагира бързо и закононарушението да бъде разкрито, защото е значимо да се влияе превантивно при похищения против лекари “, добави Дойчев.
Иванов уточни, че осъщественото закононарушение е тежко по смисъла на българския углавен кодекс, като за него е планувано наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 до 10 години. Той заяви, че осъщественото противоправно действие е с изключителна социална заплаха, като за последните 9 години на територията на общините Елхово и Болярово не е имало случай с посягане над здравно лице. Иванов сподели още, че Районна прокуратура – Елхово ще внесе искане за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двамата обвинени, което ще бъде прегледано от съда на 22 март 2019 година Обвиняемите са разпитани пред арбитър, като са създали цялостни признания за осъщественото от тях закононарушение. Двамата мъже имат предишни осъждания. Георги С. има присъди за обезчестяване и ръководство на МПС след приложимост на алкохол с централизация на алкохол в кръвта на 1,2 промила, а Румен Д. е осъждан за кражба.
Комисар Христов уточни, че незаконното действие е осъществено с умисъл. Пострадалият е бил причакан в дворното място на къща, която населява. Нанесени са му удари с ръце и крайници, а също по този начин и с тъп предмет. Обвиняемите са имали предварителна информация, че потърпевшият разполага с тази сума в деня на осъществяване на грабежа. Те са пробвали да заличат следите си, горили са част от откраднатите движимости, а част от тях са открити в септична яма, където са били укрити. Там са открити и парите, както и златен медальон, благосъстоятелност на потърпевшия.
Комисар Христов добави, че в ОДМВР – Ямбол е получен сигнал за осъществения обир посредством телефон 112, а незабавно по-късно е издадена заповед и всички оперативни сили са ориентирани, с цел да работят по откриване на осъществения обир. Своевременно е бил образуван и щаб за работа по по този начин наречените „ горещи следи “.
Всички присъстващи се сплотиха към мнението, че отличната съгласуваност сред Прокуратурата и управлението и чиновниците на ОДМВР – Ямбол е довела до разкриването на закононарушението.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР