Ямбол привлече деветнадесетгодишният сръбски център Милош Чойбашич. Той е висок

...
Ямбол привлече деветнадесетгодишният сръбски център Милош Чойбашич. Той е висок
Коментари Харесай

Още един сърбин подписа с Ямбол

Ямбол притегли деветнадесетгодишният сръбски център Милош Чойбашич. Той е висок 203 сантиметра и тежи 112 кг. Кариерата му стартира в КК Борча (Белград), през 2016 минава в КК Земун, (Белград), ав началото на 2017 към този момент е в школата на сръбския шампуион Цървена Звезда.

С младежката групировка на " звездашите " е два пъти втори в младежката Адиатическа лига. През 2018 с тима на младите гении на Звезда Милош печели районния шампионат на младежката Евролига ( Adidas next generation tournament), който се организира в Белград. На финала побеждават градския противник Партизан с 90:59. Като спечелили в този шампионат Цървена звезда се класира за финалния шампионат на младите в Евролигата. На него Звезда остава на трето място.

Чойбайшич е три пъти първенец на Сърбия с Цървена звезда при подрастващите (2017, 18, 19). През 2018 подписва първия си професионален контракт с тима. През сезон 2018/19 е преотстъпван за обиграване първо в Жарково (Белград), а след това и в Слога (Кралево).

Вначалото на сезона Ямбол притегли различен млад състезател минал през школата на Цървена звезда - 22 годишният Петър Вукович, който досега се регистрира с 13.7 точки и 5.7 битки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР