Ямбол отбелязва своя празник. На тържествена сесия на Общински съвет

...
Ямбол отбелязва своя празник. На тържествена сесия на Общински съвет
Коментари Харесай

Честит празник, Ямбол

Ямбол отбелязва своя празник.

На тържествена сесия на Общински съвет беше връчена Наградата на Ямбол на хореографите Румен и Мая Тодорови, а със званието „ Почетен жител на град Ямбол “ бяха удостоени предприемачът Сашо Дончев и художникът Георги Зайков - посмъртно, оповестиха от Общината.



Румен и Мая Тодорови благодариха за признанието и акцентираха, че са задължени както на техните сътрудници и прародители, по този начин и на хората, минали през тяхната школа през годините.

Николина Зайкова, брачна половинка на Георги Зайков, показа, че за нея това е премия за цялата артистична фамилия Зайкови.



Празникът на града стартира с литургия в храм „ Света Троица “, на която участваха кметът Валентин Ревански, неговите заместници Енчо Керязов и Васил Александров, ръководителят на Общински съвет Антон Шиков, общински съветници, поданици и посетители на Ямбол.

На тържествена гала, пред Община Ямбол, на която участваха представителни елементи от гарнизон Ямбол, депутати, регионалните шефове на областите Ямбол и Бургас, командири на военни формирования, бяха издигнати знамената на Ямбол, България и Европейския съюз.



От 21:00 часа пред Общината Николина и Мария Чакърдъкови ще изнесат концерт, а през вчерашния ден многохилядна аудитория се наслаждения на концерта на Васко Василев и Деси Добрева.

Кметът на града Валентин Ревански насочи приветствено слово към всички жители във връзка празника на града.

" Уважаеми поданици на Ямбол, приветствам Ви от сърце с християнския празник Свети дух и с празника на нашия роден град!

Днес е ден на наслада и горделивост, в който още веднъж сме дружно, с цел да си спомним за историята, културата и духа на Ямбол. Това е миг на благодарност към нашите предшественици, които са работили и дарявали, с цел да го има Ямбол, който в този момент е поверен на нас, техните наследници.



Ден на признателност към всички, тъй като нито аз, нито моят екип щяхме да бъдем измежду Вас, в случай че не беше Вашата помощ, поддръжка и съпричастност. Заедно с Вас работим повече от три години. Споделяхме компликации и наслади, имахме доста хубави моменти. Наложи се да работим в обстановката на здравна, политическа и икономическа рецесия.

Най-важното е, че не спряхме да поставяме труд, с цел да създадем нашия общ дом по-уютен за нас и за нашите деца. Но какво е един дом без хората в него? 

Заедно доказахме, че Ямбол не е просто цялост от улици, а е общественост от хора, които работят дружно за неговото развиване.  В Ямбол има доста позитивна сила, която ни сплотява към положителни дела в името на нашия град.

Всичко, което е реализирано с  нашите общи старания - без значение дали е малко или огромно, има огромно значение! А дали ще бъдем още веднъж дружно през идната година - това зависи само от жителите на Ямбол, които за нас постоянно са били и ще бъдат най-важни. Бъдете здрави и дано Бог да Ви пази! Честит празник! ", се споделя в приветствения адрес на кмета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР