Ямбол. От 25 септември в община Ямбол стартира нова услуга

...
Ямбол. От 25 септември в община Ямбол стартира нова услуга
Коментари Харесай

Ямбол: Общината въведе нова услуга за граждани с увреден слух

Ямбол. От 25 септември в община Ямбол започва нова услуга в помощ на жители с повреден слух. Това оповестиха от Община Ямбол . В Центъра за административно обслужване е инсталиран специфичен таблет с платформа за онлайн видео-жестов превод. Чрез нея жителите получават информация за разнообразни типове услуги, които са им е нужни, изискуемите документи, периоди на осъществяване и всякаква спомагателна информация.
Видео-жестовият превод се реализира в действително време посредством реализиране на интернет връзка с лицензиран преводач на фондация „ Заслушай се “. В връзката взе участие и съответният чиновник на общината, която дава на момента уточнения за желаната услуга.
Гишето, на което консуматори с повреден слух могат да получат нужната им информация, е обозначено с умишлен стикер, указваш този тип услуга. Личните данни и конфиденциалната информация, която се предава по време на диалога, са предпазени в сходство със законовите правила.
За да се възползват от новата опция, жителите с повреден слух би трябвало да заявят желанието си 24 часа преди този момент посредством профилираната календарна система, която употребяват този тип консуматори. В общинска администрация се получава електронно писмо за стремежи ден и час, в който жителят желае за употребява онлайн услугата.
Община Ямбол е измежду първите общини в цялата страна, въвела сходна система. Целта е да се обезпечи равнопоставеност на потребителите на административни услуги и жителите с повреден слух да бъдат оптимално улеснени при приемането на информация и услуги от страна на Общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР