Ямбол. На 18 декември 2018 г., от 11.00 часа, в

...
Ямбол. На 18 декември 2018 г., от 11.00 часа, в
Коментари Харесай

Ямбол: В града ще бъде представен културно-историческият и развлекателен потенциал на Одрин

Ямбол. На 18 декември 2018 година, от 11.00 часа, в Градски парк в Ямбол (пространството след актуализирания централен мост) ще се организира взаимно събитие: „ Туристически обекти в Одринския район “ от представители на Община Одрин, което цели да разпространява туристическия капацитет на град Одрин. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Жителите на Ямбол ще имат опция да се срещнат с квалифицираните рекламни клипове за културно-исторически обекти, присъщите за този край артикули, сувенири и обичайни занаяти, показани от туристическия отрасъл и локални занаятчии.
Жителите на града ни, наред с привлекателните търговски обекти ще могат да се срещнат и с културните, исторически и естествени забележителности на Одрин. На територията на Одрин са регистрирани 585 исторически паметника, останали от разнообразни исторически столетия – крепостни стени, мостове, църкви, джамии, чешми и други Сред тях са реставрираните през последните години български църкви „ Св. Георги “ и „ Св. Св. Константин и Елена “, джамията „ Селимийе “, еврейската синагога, красивите мостове на реките Марица и Тунджа, старинните безистени, кервансарай и други По брой на историческите монументи на кв. м. Одрин е измежду водещите райони в Турция.
Съвместното събитие се извършва по план СВ005.1.21.099 „ Ямбол и Одрин – два града на Тунджа “, в партньорство с Община Одрин, съфинансиран от Европейския Съюз посредством Програмата за ТГС ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Турция 2014-2020.
По същия план в Ямбол се извърши главен ремонт и възобновяване на централния пешеходен мост към Градския парк.
Това събитие е трето подред от плануваните в границите на плана четири взаимни събития в Ямбол и Одрин, свързани с показване, шерване и празнуване на локални традиции, фото изложения и показване на туристическия капацитет на двете побратимени общини.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР