Ямбол. Кметът Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов наградиха

...
Ямбол. Кметът Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов наградиха
Коментари Харесай

Община Ямбол награди десетте най-добри спортисти и треньор на годината

Ямбол. Кметът Валентин Ревански и неговият заместител Енчо Керязов наградиха десетте най-хубави спортисти на община Ямбол и треньор на годината. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Ревански поздрави спортистите за положения труд и за постигнатите триумфи през тази сложна за всички нас година. „ Медалите, които сте спечелили и положителното ви показване в обособените типове спорт са мотив за горделивост за всеки един от нас. Ямбол е дом на първенци - олимпийски, международни, европейски и републикански. Но зад триумфите на всеки един играч стои и един добър и предан треньор! Гордеем се с вас, скъпи треньори. Благодаря ви за това, което вършиме за нашите спортисти!, “ сподели кметът. Той заяви на присъстващите в зала „ Съвременност “ на ямболския Безистен, че след доста положени старания и срещи следва модернизиране на лекоатлетическата писта на стадиона и средствата са към този момент обезпечени от Министерството на младежта и спорта. Валентин Ревански напомни, че през 2021 година Община Ямбол съумя да построи няколко открити зони за фитнес и пет нови спортни площадки в разнообразни учебни зони и квартали, със свободен достъп за жителите.

Церемонията ознаменува петдесетото юбилейно издание на анкетата „ Десетте най-хубави спортисти “, чието формалното начало е сложено през 1971 година. Анкетата се организира измежду спортни деятели и публицисти от ямболските медии.
Първият победител е заслужилият занаятчия на спорта и заслужил треньор Байо Баев – състезател №1 на годината. Той е троент международен вицешампион по битка типичен и свободен жанр, четирикратен европейски първенец, участник на Олимпийските игри в Мексико ’68 и Мюнхен ’72. Баев е нееднократен републикански и балкански първенец и дълготраен треньор.
Тази година участваха 26 състезатели, номинирани от спортните клубове, разрастващи активност на територията на община Ямбол.
В публиката бяха първенците, почетни жители на Ямбол – заслужилият занаятчия на спорта и заслужил треньор Байо Баев и легендата на ямболската атлетика заслужил занаятчия на спорта Тотка Тодорова.
Общинската експертна комисия за физическата интензивност, физическото образование, спорта и спортно-туристическата активност – Ямбол прегледа на съвещание резултатите от анкетата измежду ямболските публицисти и разгласи десетте най-хубави спортисти на община Ямбол за 2021 година.

Първото място в класацията беше отредено на заслужилия занаятчия на спорта Кристиян Дойчев от Клуб по карате киокушин „ Дойчев 2020 “ - европейски първенец по карате киокушинкай, категория 85 кг. Негов треньор е заслужил занаятчия на спорта сенсей Георги Дойчев.

Втората позиция беше отредена на Мехмед Мехмед от Спортен клуб „ Борба и самбо “. Мехмед е републикански първенец в битка свободен жанр, категория 57 кг. Негов треньор е Михаил Михов.

На трето място беше класирана Полина Тодорова от Клуб по лека атлетика „ Тунджа “ - републиканска шампионка по лека атлетика на 800 метра, бронзова медалистка на 400 метра в зала. Сребърна медалистка на 800 метра навън, 6-то място на 4 х 400 метра в зала на Балканския шампионат в Истанбул. Неин треньор е Йордан Атанасов.

Четвъртата позиция беше за Ерджан Шабанов от Боксов клуб „ Ямбол “. Ерджан е републикански първенец по бокс в категория 51 кг. Негови треньори са Дончо Дончев и Тодор Петров.

На пето място беше класирана Александрина Драганова от Спортен клуб по скокове на батут „ Енчо Керязов ”. Тя е двукратна сребърна медалистка от републиканските шампионати по скокове на батут – самостоятелно и синхрон. Национална състезателка. Участничка на Европейското и на Световното състезание – 10 място синхрон, категория девойки старша възраст. Нейна треньорка е Теодора Димитрова.

Шесто място в анкетата е отредено за Габриел Костов от Клуб по карате киокушин „ Дойчев 2020 “. Той е бронзов медалист в категория +80 кг, юноши старша възраст от Европейското състезание по киокушин карате, провело се в Полша. Негов треньор е заслужил занаятчия на спорта сенсей Георги Дойчев.

На седмо място е класиран Пламен Драганов от Лекоатлетически клуб „ Радио 999 “ - републикански първенец по лека атлетика на 800 метра в зала. Републикански първенец на 800 метра и на 1500 метра /на открито/, юноши старша възраст. Негова треньорка е Петрана Чамова.

Осмото място в тазгодишната ранглиста е за Вилиян Христов от Спортен клуб по скокове на батут „ Енчо Керязов “. Вилиян е сребърен медалист от Републиканското състезание по скокове на батут – синхрон, както и на бронзов орден самостоятелно. Той е народен играч. Участник на Европейското състезание – 10 място самостоятелно, юноши старша възраст. Негова треньорка е Нина Недялкова.

На девета позиция е класирана Василена Христова от Боксов клуб „ Димов Боксинг “. Тя е републиканска шампионка по бокс, категория 52 кг, девойки старша възраст. Нейният треньор е Ангел Димов.

На десето място е класиран Петко Митев от Стрелкови клуб „ Диана “. Той е републикански първенец по спортна пукотевица 25 метра револвер. Сребърен медалист – 2х30 бърза пукотевица, 60 изстрела на 50 метра – револвер, 10 метра – пневматичен револвер, юноши старша възраст. Негов треньор е Георги Стоянов.

Треньор на годината стана Михаил Михов от Спортен клуб „ Борба и самбо “. През 2021 година той приготви републикански при мъжете в битка свободен жанр, категория 70 кг, участник на международно състезание, сребърен медалист при юноши старша възраст в категория 70 кг, медалисти от републиканския шампионат в категории кадети, девойки и деца.

Наградените получиха книгата „ За спорта с обич “ от Кольо Гьоков, издадена от Регионален исторически музей – Ямбол. Премиерата на книгата ще се състои през 2022 година.

Церемонията беше съпроводена от къса развлекателна стратегия. Полина Динева и Йоана Радичкова от Студиа по изкуствата „ Белканто “ с ръководители Божидара Божилова и Мариана Андреева пяха коледни песни. Ивайла Василева и Георги Йорданов от Клуб по спортни танци „ Тандем “ с началник и треньор Георги Найденов танцуваха ча ча ча и джайв.

Още фотоси от награждаването може да видите в формалната „ Facebook “ страница на Община Ямбол -.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР