Ямайка нокаутира Бразилия, за да достигне до Световното първенство за жени от последните 16

...
Смела Ямайка удържа Бразилия до равенство 0-0, за да стигне
Коментари Харесай

Смела Ямайка удържа Бразилия до равенство 0-0, за да стигне до фазата на елиминациите за първи път в едва второто си Световно първенство за жени, докато обричайки южноамериканците на най-ранното им напускане от 1995 г. насам.

Имайки нужда от точка, за да преминат, Reggae Girlz почти не заплашваха да отбележат гол, но бяха стегнати в защита, отблъсквайки вълна след вълна от бразилски атаки в неистова атмосфера на Melbourne Rectangular Stadium.

Треньорът на Бразилия Пиа Сундхаге стартира Марта на терена за първи път в нейното шесто Световно първенство, но емблематичният нападател се поклони с разочарование.

Докосването й липсваше рано. Тя стреля към защитник в четвъртата минута и след това пропиля нов шанс седем минути по-късно с тежко докосване, оставяйки непокрития Ари Борхес да се разгневи на далечната греда.

Бягайки към гол, Борхес най-накрая имаше своя шанс, когато Луана я намери с центриране, но плеймейкърът я насочи с глава доста встрани в 24-ата минута.

След това Борхес изведе Тамирес с възхитително центриране във вътрешния ляв канал в края на полувремето, но тя удари от воле право към вратаря Беки Спенсър.

Ямайка извади късмета си до полувремето, а отчаянието на Бразилия нарасна след почивката, тъй като атаките им не успяха.

Сърцата на ямайците бяха в уста в 79-ата минута, когато защитникът Алисън Суаби почти вкара топката в собствената й мрежа с ужасен опит за изчистване, което принуди Спенсър да направи добро спасяване на далечната греда.

Непобеденият отбор на Лорн Доналдсън най-вероятно ще срещне Колумбия следващия път.

На други места в групата, Кадидиату Диани отбеляза хеттрик, докато Франция марширува в 1/8-финалите на Световното първенство за жени в сряда в трилър с 6-3 срещу Панама, която ги стъписа с гол в начална минута.

Беше блестящо възстановяване, след като чудният удар на Марта Кокс за 67 секунди накара отбора номер пет в света да се обърка, завъртяйки свободен удар в ъгъла от 30 ярда за първия гол за страната си на Световно първенство.

 

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР