Yamaha реорганизира състезателните си дейности, за да се съсредоточи върху

...
Yamaha реорганизира състезателните си дейности, за да се съсредоточи върху
Коментари Харесай

Yamaha реорганизира спортната си дейност

Yamaha реорганизира спортните си действия, с цел да се концентрира върху развиването на гении и преразглежда тактиката си за поддръжка на тимове през 2024 и 2025 година

Team SWPN е сътрудник на Yamaha от 2015 година и има богат опит в надпреварите R1 и R6. Тази година те още веднъж ще мерят сили с Роб Хартог и новия белгийски гений Саша де Витс. Отборът на GYTR Eder Racing ще се състезава през 2024 година с Том Едер и Томас Градингер, като Градингер минава към IDM Superbike тази година и ще кара R1 за първи път. И двата тима ще съставляват Yamaha като публични IDM тимове, подкрепени от Yamaha Motor Deutschland (Eder Racing) и Yamaha Motor BeNeLux (Team SWPN).

На откриването на сезона IDM на Sachsenring ще бъде показан напълно нов тим: Yamalube Motorsport Kofler. Новосъздаденият екип има огромни упоритости, които Yamaha на драго сърце поддържа. Целта е да се стартира с WSSP от 2026 година Отборът M32 също ще получи статут на публично поддържан тим от Yamaha и в бъдеще ще се състезава под името Yamaha Racing by M32. Екипът ще работи като екип за тестване и развиване на Yamaha в IDM.

След провокационен сезон 2023 с Kiefer Racing, Maрвин Зидбрат ще пилотира чисто нова машина SSP600 за M32 Racing през 2024 и 2025. Търсейки ново предизвикателство, след няколко сполучливи сезона на IDM SSP, Макс Ендерлайн ще направи стъпка към R1 от 2024 година и ще се причисли към към този момент впечатляващата група от надарени водачи на Yamaha в IDM Superbike.

За да подкрепи по-нататъшното развиване на R1, Леон Оргис също ще вземе присъединяване в няколко надпревари в IDM и други национални шампионати през 2024 година Леон взе участие в създаването на R1 IDM Spec от октомври 2023 година и измина общо към 1000 обиколки през зимата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР