Яков Джугашвили, големият син на Сталин, бил пленен от немците

...
Яков Джугашвили, големият син на Сталин, бил пленен от немците
Коментари Харесай

Синът на Сталин Яков Джугашвили бил пленен от немците

Яков Джугашвили, огромният наследник на Сталин, бил покорен от немците още през 1941 година За живота на сина на вожда се носят многoбройни спорни клюки и митове.  След приемане на пакет от Германия Сталин научил за залавянето на сина му. Тогава Василий, по-малкият брат нa руския водач, чул следното от татко си: „ Какъв простак, не може дори да се простреля! “

Говорело се, че Сталин упреква Яков, че се е предал на врага като страхливец. Малко по-късно от германците постъпило предложение да разменят Яков за фелдмаршал Фридрих декор Паулус, който бил покорен край Сталинград.

Според слуховете Сталин отказал това предложение, заявявайки, че няма да замени цялостен фелдмаршал за елементарен боец. Неотдавна били разкрити документи, съгласно които Яков бил убит от защитата на лагера в който се намирал, откакто отказал да се подчини на открития ред. По време на разходка Яков получил заповед да се върне в в постройката, само че той отказал и получил патрон в главата. Когато Сталин научил за случилото се, той омекнал доста във връзка с сина си, защото намирал това за почтена гибел.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР