Якето от полар каки на президента на Украйна Владимир Зеленски,

...
Якето от полар каки на президента на Украйна Владимир Зеленски,
Коментари Харесай

Прочутото поларено яке на Зеленски беше продадено за над 3 млн. гривни

Якето от полар каки на президента на Украйна Владимир Зеленски, което стана известно в целия свят, тъй като с него се появява на срещи със западни водачи, беше продадено на търг на Christie`s във Англия за 90 хиляди паунда (над 3 милиона гривни).

Изданието прецизира, че на благотворително събитие в Лондон, където е бил продаден артефактът, е приказвал министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън. Преди търга той призовал публиката да не пести пари, тъй като цената на това нещо е доста по-висока от началната цена.

Джонсън също по този начин назова Зеленски „ един от най-невероятните водачи на нашето време “.

„ Фактът, че господин Зеленски стана президент на Украйна, е злополука за съветския президент Владимир Путин, само че берекет за Украйна и света “, сподели той.

Президентът на Украйна пък похвали Англия и изрази възхищението си от " храбрия Борис ", който пристигна в Киев през април.

В резултат на това поларното яке на Зеленски беше продадено за 90 хиляди паунда, което е към три милиона 363 хиляди UAH.

Освен якето на президента на търга бяха показани и други продукти, свързани с Украйна, заяви fakty.ua. Например, на търга можете да си купите кана под формата на петел, която беше даден на Джонсън по време на разходка с украинския президент в Киев.

Припомняме, че министър-председателят на Англия стана първият почитан политик, посетил Киев по време на войната - той дойде в Украйна в положение на секретност със специфичен полет от Полша. На 3 май той насочи мощно обръщение към украинците във Върховната Рада, като даде обещание на Украйна нови доставки на оръжия - противокорабни ракети, противобатарейни радари, бронетранспортьори на обща стойност 300 милиона паунда.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР