Yahoo планира да съкрати повече от 20% от общо 8600

...
Yahoo планира да съкрати повече от 20% от общо 8600
Коментари Харесай

Yahoo освобождава 20% от персонала си

Yahoo възнамерява да редуцира повече от 20% от общо 8600 чиновници като част от огромно преструктуриране. Компанията деец в софтуерната промишленост реорганизира рекламното си звено, което ще загуби повече от половината от отдела до края на годината, оповестява БиБиСи.

Близо 1000 чиновници ще бъдат наранени от съкращенията до края на седмицата.

Yahoo е следващата софтуерна компания, която разгласи редуциране на работни места, защото компаниите се борят със спад в търсенето, висока инфлация и възходящи лихвени проценти.

Тези решения в никакъв случай не са лесни, само че имаме вяра, че тези промени ще опростят и укрепят нашия рекламен бизнес в дълготраен проект, като в същото време ще разрешат на Yahoo да дава по-добра стойност на нашите клиенти и сътрудници, показаха от комапнията.

Yahoo, която е благосъстоятелност на частната капиталова компания Apollo Global Management след изкупуването за 5 милиарда $ през 2021 година, добави, че този ход ще разреши на компанията да стесни фокуса и вложенията си върху своя водещ рекламен бизнес , наименуван DSP или платформа от страна на търсенето.
 Microsoft уволнява 10 000 чиновници
Microsoft уволнява 10 000 чиновници

Teхнологичният бранш, който бележи спад след мощен интервал на напредък по време на пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР