“Ягодови крака е модерното наименование на един доста неприятен козметичен

...
“Ягодови крака е модерното наименование на един доста неприятен козметичен
Коментари Харесай

Да се преборим с проблема, наречен “ягодови крака”

“Ягодови крайници ” е модерното название на един много противен козметичен недостатък. Това са тъмните точки по краката, които от време на време наподобяват като пъпчици.

Причината за казуса могат да са врастнали косъмчета след епилация, както и положението фоликулит – инфектиране в корена на косъма. То се предизвиква, когато в порите се задържат замърсявания и мъртви кожни кафези, като уголемяват и възпаляват пората.

Решението на казуса е в това кожата да се поддържа постоянно чиста, ексфолирана и добре овлажнена, с цел да не загрубява и да не се вроговява повърхностният й пласт.

След изпотяване, да вземем за пример в парещ ден или след фитнес, наложително вземайте душ или непосредствено почистете с влажни кърпички.

Пилингът е друга значима стъпка в битката с тъмните точки по краката.

Освен механично ексфолиране (например със специфични ексфолиращи ръкавици за бяна или с луфа), можете да употребявате и химичен пилинг в домашни условия. Продуктите за задачата, които можете да купите, съдържат алфа-хидрокси киселини (AHA). За една от най-ефективните се счита гликоловата киселина, която има доста дребна молекула и затова прониква в кожата в дълбочина.

Не забравяйте след душ и след ексфолиране да овлажнявате добре кожата на краката, с цел да не загрубява. Сухата кожа загрубява и се излющва повече, а мъртвите кафези основават по-голям риск от задръстване на порите.

Поддържайте кожата постоянно чиста, правете постоянно пилинг и овлажнявайте. Ако следвате тези стъпки, тъмните точки ще намалеят доста и ще можете да разхождате късите си панталонки със самочувствие! Прочетете още:

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР