Ядрената програма на Иран галопира напред и Международната агенция за

...
Ядрената програма на Иран галопира напред и Международната агенция за
Коментари Харесай

МААЕ алармира: Ядрената програма на Иран галопира напред

Ядрената стратегия на Иран " галопира напред " и Международната организация за атомна сила (МААЕ) е с лимитирана видимост за протичащото се. Това съобщи генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси в изявление за испанския вестник " Ел Паис ", представено от Ройтерс.

,,Най-важното е, че от близо пет седмици имам доста лимитирана видимост върху нуклеарната стратегия, която галопира напред, тъй че в случай че има съглашение, за мен ще бъде доста мъчно да реставрирам пъзела за целия интервал на насилствена слепота``, разяснява той.

По думите на Гроси, който е на посещаване в Мадрид, " това не е невероятно, само че ще изисква доста комплицирани старания и може би някои съответни съглашения ". 

През юни Иран стартира да отстранява съвсем цялото съоръжение на МААЕ за наблюдаване, инсталирано в иранските нуклеарни съоръжения според съглашението сред Техеран и международните сили от 2015 година

Тези дейности на Иран могат да нанесат съдбовен удар върху възможностите за възраждането на нуклеарната договорка, денонсирана от Съединени американски щати през мандата на президента Доналд Тръмп, предизвести тогава Гроси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР