Ядрена война няма да има, въпреки изострящото се почти всеки

...
Ядрена война няма да има, въпреки изострящото се почти всеки
Коментари Харесай

Москва: Ядрена война няма да има, САЩ няма да ударят Северна Корея


Ядрена война няма да има, макар изострящото се съвсем всеки ден напрежение сред Съединени американски щати и Северна Корея. Такова мнение изрази първият посланик на Русия Сергей Лавров. Според него повода е в съществуването на нуклеарни оръжия и у двете страни, което автоматизирано значи, че при американска офанзива ще има и севернокорейска контраофанзива.

Според Лавров Съединени американски щати няма да нанесат уда, тъй като са сигурни, че Пхенян разполага с нуклеарно оръжие, което може да бъде употребявано в отговор. " Американците няма да нанесат удар по Северна Корея, тъй като те освен подозират, а знаят сигурно, че тя има нуклеарни бомби. И президентът Владимир Путин нееднократно е казвал по този въпрос, че не може да си показа, че американците или който и да било има 100-процентова информация за всички обекти, без изключение ", декларира Лавров пред съветската телевизия НТВ, представен от БГНЕС.

Той уточни, че тази логичност е била в основата на американското навлизане в Ирак. " Американците удариха Ирак най-много поради това, тъй като имаха стопроцентова информация, че не е останало никакво оръжие за всеобщо заличаване ", разяснява първият посланик на Русия, съобщи КРОСС.

Коментарът на Лавров идва на фона на продължаващата замяна на закани сред Съединени американски щати и Северна Корея. Президентът Доналд Тръмп заплаши в Туитър севернокорейския външен министър И Йон Хо и водача на страната Ким Чен Ун, че " не след дълго тях може да ги няма ".

Министър И съобщи в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации нощес, че обстрелването с ракети на цялата територия на Съединени американски щати става неизбежно, откакто " господин президент Зло " Тръмп назова пхенянския водач " индивидът ракета ".

Междувременно и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за понижаване на напрежението и спокойно разрешаване на разногласието сред Вашингтон и Пхенян. Той упорства за политическо решение на рецесията като единствен вид.

В събота Гутериш е срещна с външния министър на Северна Корея И Йон Хо и прикани държавното управление на КНДР да вземе ограничения за деескалация на напрежението и да извършва резолюциите на Съвета за сигурност, забраняващи на Пхенян да създава нуклеарно оръжие, предава ТАСС, представена от БНР.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР