Яденето на повече сол отдавна се асоциира с чувството за

...
Яденето на повече сол отдавна се асоциира с чувството за
Коментари Харесай

Сол в Космоса

Яденето на повече сол от дълго време се асоциира с възприятието за жадност и пиенето на повече вода, само че ново проучване, извършено върху съветски космонавти, трениращи в космоса, слага тази догадка под подозрение.

Изследването откри, че в границите на 24 часа нарасналият банкет на сол в действителност е предиздвикал космонавтите да се усещат по-малко жадни, защото техните тела са почнали да резервират и създават своя лична вода.

Това изобретение може освен да помогне за приготвянето на диети за хората, които пътуват в космоса само че и да ни помогне да разберем по какъв начин по-успешно да се борим с диабета, затлъстяването и сърдечните болести, съгласно учени от Съединени американски щати и Германия.

Много от резултатите на космонавтите са били предстоящи: по време на следената диета всеки е взимал сред 6 и 12 грама сол дневно. Когато са приемали повече сол дневно те са отделяли повече сол дневно, количеството отделена урина се е нараснало и равнищата на натрий в тялото са останали постоянни, като това е изцяло предстоящо.

Но изненадата е пристигнала при приема на течности: екипажът е почнал да приема по-малко течности с повишение на количеството призната сол. 

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР