Ядем яйца Фаберже, не може от производителя да бъде 30

...
Ядем яйца Фаберже, не може от производителя да бъде 30
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Коалиция на ПП и ДБ е грешка, ПП не знаят на кой свят ходят

Ядем яйца „ Фаберже ”, не може от производителя да бъде 30 стотинки, а да се продава за над 1 лев
„ При млечните артикули ситуацията е ужасно. Производителят продава литър мляко за малко над 1 лв., а в магазините е над 3, 50 лв.. При веригите разлика е стотинки. Това не ви ли намирисва на картелно съглашение ”, съобщи финансовият специалист Мика Зайкова пред Българска национална телевизия.

Според нея таванът на цените не е пазарен механизъм.

„ С минимална заплата не можеш да платиш 40% от  разходите си. Най-голям дял там е храната, водата и горивата ”, разясни тя и добави, че имало далавера на всички места.

„ Храним се с „ Фаберже ”. Не може едно яйце при производителя да бъде 30 стотинки, въпреки че храни кокошки и да го продаваш за над 1 лев. Кашкавалът излиза сред 12 и 13 лв. от производителя, а се продава за 37 лв.. Няма база за съпоставяне ”,  заяви финансистът. Тя съобщи, че цената на водата е скочила с 40 % и попита дали не е златна. Поскъпване има при превоза, медикаментите и за главните услуги.  

Според нея постоянен кабинет ще има през есента, тъй като никой няма да отстъпи.

„ Коалицията сред „ Демократична България ” и „ Продължаваме промяната ” е неточност. Демократична България е партия с обичаи, а Политическа партия не знаят на кой свят вървят, а желаят да ръководят. Те не знаят какво вършат и компромисът е от страна на Демократична България, само че не знам за какво го вършат.

Според нея Политическа партия ще е повода, поради която обединението не би била в ръководство с ГЕРБ, макар желанието на Борисов за кабинет.

Зайкова разяснява дали ще е в листите на Има Такъв Народ на идния парламентарен избор на 2 април.

„ Вече ми е късно да съм в листи. Имам оферти, ще оказвам помощ с каквото мога. Но, почтено казано, желая да бъда единствено специалист. Нека младите да се заемат. Но ще забележим ”, сподели още тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР